Act perbankan

0
1132

dina Act perbankan (Short KWG) mangrupakeun hukum Jerman anu Tujuan mangrupakeun kana pangaturan pasar na angger pasar sahiji sistem kiridit.

The Act Perbankan Jerman manglaku ka lembaga jasa financial lembaga kiridit (tingali. § 1 para. 1 1 S., para. 1a S.1, para. 1b).

Tujuan utama Act Perbankan téh:

- pelestarian sarta safeguarding of pungsionalitas industri perbankan
- panangtayungan creditors bank tina leungitna jalma deposit

Dina sababaraha hal, nembongkeun dina § 6 KWG yén pancén ti BaFin ngatur (BaFin). kituna BaFin geus nurutkeun § 6 para. 1 pikeun disebut pengawasan institusional, anu mangrupa olah raga pangawasan ti layanan finansial sarta lembaga kiridit jeung lianna di pigura, pengawasan kaayaan umum deplorable di Finanzleistungs- na kiridit kinerja ditangtoskeun tina transaksi perbankan atawa jasa finansial pikeun mastikeun sarta pikeun nyegah lumangsungna kalemahan signifikan pikeun sakabéh ékonomi.
Sanajan kitu, jenis ieu pengawasan dilumangsungkeun ngan teu ngajaga konsumen individu atawa creditor, tapi fungsi ngajaga sagala creditors dina kailaharan maranéhanana jeung kapercayaan umum dina fungsi tina jasa financial lembaga kiridit. The Jerman Act Perbankan diadopsi salaku respon kana krisis perbankan of 1934 di Jerman sarta sataun saterusna diasupkeun kana gaya dina formulir kahijina.

The Jerman Act Perbankan atawa perda suplemén nempatkeun tepi kana larangan eta nyata ngawatesan kamampuh bank mun ngabales resiko. aturan ieu bisa categorized alatan ngawatesan tina resiko:

Résiko standar:
- § 10 KWG; Nyieun resiko counterparty kalawan daya sorangan (Solvabilitätsverordnung)
- §§ 13, 14 KWG; Mun mindeng teuing badag tur juta gajian

résiko pasar:
- § 10 KWG; Adequacy tina resiko pasar kalayan daya sorangan (Solvabilitätsverordnung)

résiko Liquidity:
- § 11 KWG (concretized ku Peraturan Liquidity)

résiko operasional:
- § 10 KWG; Adequacy tina resiko operasional ngaliwatan dana sorangan (Perda Solvency)
- § 13 2 KWG ;. paparan badag
-§§ 15, 17 KWG; kiridit organ
-§ 18 KWG; Ujian tina kaayaan ekonomi
-§ 25a KWG; tanggung jawab organisasi (laundering pencegahan; §§ 25b mun 25i KWG)
-MaRisk salaku concretization of § 25a KWG
32 1 KWG -§ para. idin

Risk informasi:
- § 23 KWG; larangan iklan
- §23 a KWG; garansi deposit
-§§ 39, 40 KWG; Rancangan tabungan bank, bank, bankir, Volksbank

hukum

The Act Perbankan Jerman nyadiakeun dasar hukum kalawan mana pikeun meunangkeun Bundesbank na BaFin informasi ti bank tur bisa mibanda dampak langsung di tepi.
Tina Act Perbankan Jerman, kawajiban ngalaporkeun institusi diawasan anu diturunkeun:

The kawajiban umum nyadiakeun informasi:
- § 44 KWG
Émbaran na audits institusi: Ieu keur bank, hiji kawajiban umum nyadiakeun informasi dina sagala urusan bisnis, sanajan tanpa kasempetan husus.

Émbaran patali solvency nu
- § 10 KWG ditéang jeung Peraturan Solvency: petikan Ieu masalah supply nyukupan ibukota sadaya bank. Di dieu, nisbah ibukota total bulanan keur dijieun. Saterusna, a review sarta persetujuan model internal diperlukeun.

Émbaran on liquidity

§ 11 KWG dina Peraturan Liquidity ditéang: posisi liquidity sahiji bank anu dipetakeun ku cara nyieun nisbah liquidity bulanan.

Mun mindeng teuing badag

- §§ 13, 13a, 13b KWG: Mun mindeng teuing badag: bank quarterly wajib ngalaporkeun Mun mindeng teuing badag maranéhanana. waktos wates paparan nu ngalaporkeun individu badag bisa jadi ngaleuwihan ukur ku idin ti BaFin. Jumlah nu ngaleuwihan wates paparan badag téh bisa dijieun ku dana tambahan sorangan. dibekelan salajengna pikeun Mun mindeng teuing mahluk badag anu diatur ku Peraturan Mun mindeng teuing di ageung (GroMiKV).

pernyataan bulanan na pernyataan finansial taunan

- § 25 KWG: The statistik neraca bulanan (mulih bulanan) jeung Bundesbank Jerman anu bisa exercised ku BaFin.

- § 26 KWG: presentasi pernyataan finansial, laporan Inok jeung laporan manajemén

Tumbu patali:

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...