amortization

0
1273

amortization dina pergaulan temporal
Konsep payback atawa balik kana investasi asalna tina basa Perancis jeung hartina hal kawas "mayar off" (amortir). Aya kana dianggap hartos béda. Paling umum nya éta prosés Amotisationszeit, atawa waktu keur nilai. Ieu ngawengku hiji pedaran sabaraha lila waktu nu diperlukeun keur hiji investasi (pengeluaran finansial, output) nyaéta nguntungkeun. Ku kituna anu hartina nya éta krusial sabaraha waktos nu diperlukeun pikeun ngaluarkeun éta mangrupa kauntungan sabenerna. Awalna eta aya dina rasa nyata rugi, anu pamustunganana ngabalukarkeun keseimbangan a, dugi tungtungna ngasupkeun fase gain Brin narrowing. Sanajan kitu, ieu teu salawasna merta ngajalankeun cara ieu. Investasi individu anu amortized leuwih periode waktu atawa mutahir. Ieu diperlukeun gambaran sampurna tina usaha masing-masing. Tangtu, ogé megatkeun nu barang atawa harta anu dirawat. Skala waktu bisa robah rada sarta gumantung kana sababaraha faktor. Ieu kituna kudu taliti dianggap na anu pangalusna dianalisis ku bantuan teknis na ahli.

Amortization téh rupa-rupa
Dina ékonomi, téhnologi energi jeung ogé dina konteks jurisprudential, istilah tina amortization dipaké. Asal muasal ngaran ieu geus di Abad Pertengahan pikeun jauh-ngahontal di 20. Abad. Dina carita, hususna sambungan kalawan mangrupakeun akusisi ti aset gareja ieu dipaké. tukang éta barang anu dikaluarkeun tina siklus ékonomi sekuler. Wates payback ngokolakeunana jumlah jumlah allowable sahiji nilai individu. dana dina invested antukna bakal ngalir deui ti proceeds tina Investasi masing-masing. Sakali volume akumulasi sarta balik dana geus ngaleuwihan, aya hiji investasi unamortized. The installments repayment pikeun rencana predetermined jeung husus anu ogé bisa dianggap.

Pajak istilah teknis
payback nu ngabentuk istilah teknis pajeg keur panebusan beungkeut atawa injeuman. Indit payun hiji jadwal repayment siap pake. Jadi maneh malah bisa nyarita tina hutang nu patali jeung beungkeut. Ieu penting pisan yén waragad produksi atawa biaya kudu ngaleuwihan supaya urang bisa nyarita tina mulang kana investasi. repayment The dijadwalkeun injeuman disebut amortization. cék leungit anu dipedar salaku kakuatanana sarta geus dibayar for didinya aya. Nya kitu, anu robah saméméh pangadilan kabupaten bisa lumangsung. titik sejen teh ditarikna biasa GmbH nu aréa ogé milik jeung harti payback.

jaman Payback
Mangsa payback disebut periode nu ibukota invested tiasa didapet ti jumlahna residual ibukota. Komponén sadayana réfluks anu krusial. Ieu kaasup depreciation, gains tur dipikaresep imputed. The kontras jeung waktu payback statik ngagambarkeun jaman payback dinamis. Ieu ngandung harti reentrant nu ngahontal proyék investasi. Tambah mangrupakeun tempat balik dina jangkungna aliran itungan. Proyék investasi anu lajeng dievaluasi keur EFISIENSI maranéhanana sarta resiko aya.

Itungan periode payback
Aya dasarna dua metode ngitung jaman payback. Dina hiji sisi aya metoda ongkos rata rata jeung nu kadua nya éta métode kumulatif. Dina laporan taunan konstan metoda rata ditunda ngagunakeun. Dina sababaraha kasus luar biasa kitu, padika ongkos rata dipaké dina accomplishing rupa pernyataan finansial. Metodeu kumulatif nyaeta kumaha oge, ngan pikeun rekening béda.
Itungan periode payback maké metodeu ongkos rata:
Ieu kudu mimiti ditambahkeun sagala pernyataan finansial. Saterusna, division dijieun ku ngamangpaatkeun waktu pikeun nangtukeun panghasilan taunan rata. Di surpluses konstan invoice parsial kieu can tangtu bisa disingkahkeun.

pidio:

rating: 4.0/ 5. Ti 1 sora.
Mangga antosan ...