bewara prioritas

0
913

Naon téh bewara prioritas?

Lamun hiji hayang meuli sipat hiji, jadi teu kontrak beuli basajan nyaéta kacukupan. Rada, éta dina real estate meuli prosés multilengkah keur nu butuh notaris. Ieu nutup dina akta of diobral antara meuli na seller na ogé ngabalukarkeun bewara prioritas, The bewara prioritas anu diatur (§ 883 InsO) dina Code Negeri Sipil (§ 106 BGB) jeung dina Insolvenzordnung.

Ku kituna, karya bewara prioritas

The bewara prioritas cadangan pikeun meuli, mangka diasupkeun dina Tanah ngadaptar di Divisi II. Jeung citakan dina register darat, asupna pikeun tiap geus katingali. Éntri nu biasana ngandung ukur nami atanapi ngaran anu pembeli. Sanajan salah sakumaha hasilna henteu boga. Sakumaha geus disebutkeun, ieu dina ngumpulkeun ka hartosna securing. Ngaliwatan ieu boga nyata bisa jadi harta teu ngajual atawa nginjeum ngalawan sahingga burdened kalawan gajian. Ogé, éta nawarkeun perlindungan meuli, kudu digolongkeun kana bangkrut jadi seller. Bisi sapertos ieu, bangkrut nu bakal kanyataanna teu boga pangaruh diobral teh. cara ngagawe Insolvency euweuh boga aksés dieu. Sarta seller salaku nu boga pendaptaran meureun, ulah nyieun parobahan naon mun harta beuki. Gumantung kana arrangements contractual dina perjangjian beuli, ogé bisa ngahubungkeun sadaya klaim ka meuli bakal maju parantosan tina perjangjian beuli jeung pendaptaran ti bewara prioritas. Dasarna, nu aya bewara prioritas anu biasana ngan snapshot hiji nyekel wungkul waktu anu singget dina beuli real estate, aya dina kanyataan dibayar ka jual beuli, mangka harta real estate geus ditumpes dituliskeun. Sagampil eta tiasa nyandak sababaraha minggu na bulan didieu tur dibabawa dina pendaptaran ti prioritas nu kiwari, ieu téh cadangan alus. Wherein bandéra nu ogé bisa dipaké nguap dina real estate pikeun dijual, kayaning di KPR, nepi ka pager hirup ngalawan bank atawa dina ngagunakeun pamekar a. Di dieu, tangtu, taya pedaran lengkep kapamilikan tapi tetep ngumpulkeun a.

Guiding ka Insolvenzordnung

Mimitina eta ieu disebutkeun yén aya bewara prioritas oge hiji alat tina Insolvenzordnung. Deui, bendera ti cadangan sahiji klaim, didieu creditor dipaké. Jeung bubuka hiji lajengkeun insolvency na ku ayana sipat hiji, ngumpulkeun kitu bisa dilakukeun dina pendaptaran darat. Ku kituna, debtor dina cara ngagawe bangkrut bisa jadi teu ngajual harta na atawa nginjeum, tanpa anjeunna eta perlu persetujuan ku administrasi insolvency jeung pangadilan. Ku kituna, peunteun harta bisa kajaga pikeun creditors.

The pendaptaran ti prioritas dina buku darat tungtung gumantung aplikasi, contona, jeung pedaran lengkep ngeunaan harta nyata, nu panebusan tina KPR atawa jeung terminasi sahiji cara ngagawe insolvency. Tapi anjeun ogé bisa nerapkeun keur pembatalan of pendaptaran, anu bakal jadi hususna hal anu lamun, contona, meuli teu papanggih kawajiban na salaku pembayaran ti jual beuli. Naha disambungkeun ka beuli milik, pikeun pembiayaan atawa urutan bangkrut, ku asupna hiji ngumpulkeun dina register tanah anu waragad kuliah. Gumantung kana nilai sipat nyiptakeun fee pinuh ku notaris. Biaya pendaptaran ti prioritas nu geus ditanggung ku nu meuli, anu umumna tega sagala waragad pikeun meuli harta.

Tumbu patali:

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...