fasilitas

0
1178

Naon teu fasilitas?

di fasilitas éta di keuangan téh anglicism, nu nangtung pikeun kamampuh kawates nginjeum atawa nyieun kasaimbangan a.

Kecap ieu injeuman tina fasilitas fasilitas nu (International monetér) nyokot kauntungan tina IMF pikeun kahiji kalina dina Oktober ieu 1952 sataun pikeun gajian jangka pondok mun nagara anggota na. Ieu husus disebut stand-ku arrangements (nangtung-ku fasilitas). Nurutkeun ka Pasal XXX (b) tina pasatujuan mangrupakeun stand-ku ficility katuhu IWS Anggota Propinsi ngakses jumlah nu tangtu kiridit sanggeus putusan ti IWS. Mastikeun diomongkeun, aya hak teken nu ngaleuwihan laju yén sabenerna pantas Nagara Anggota.
Dina arrangements stand-ku nyaéta alat kiridit ti IMF, anu ngamungkinkeun hiji kaayaan anggota IMF keur nelepon di imbangan devisa tina pangmayaran kasusah ka maksimum tangtu.

IMF

Ku IMF leuwih waktos fasilitas leuwih geus nyetél. Hiji tambahan "fasilitas biasa" teh "fasilitas Advanced IMF", nu dipaké pikeun koréksi imbalances struktural disababkeun dina kasaimbangan pangmayaran ti sataun 1974. Salian fasilitas IMF teh biasa aya saprak 1987 nu disebut "concessionaires AIDS" ku fasilitas pikeun ngimbangan karugian sharing ékspor, fasilitas System Transformasi, Tumuwuh jeung réduksi kamiskinan fasilitas jeung fasilitas husus, kayaning fasilitas pikeun nguatkeun cadangan asing atanapi garis kiridit kontingen.

Fasilitas Kredit Revolving

Istilah "fasilitas" ieu pamustunganana direbut ku transaksi kiridit internasional nu eta Tranferable nu Fasilitas injeuman atawa fasilitas kiridit roll-leuwih anu fasilitas stand-ku, fasilitas kiridit revolving. Dina bank Jerman, kumaha oge, éta beuki loba lumaku kalayan hormat ka lending ka garis kiridit non-bank salaku hiji istilah alternatif, dimana maranéhna digunakeun pikeun scheduling, rekening ayeuna, gajian Effektenlombard- atanapi Lombard salaku sinonim a.
Di dieu ogé kaluar liwat atawa sawaréh commitments injeuman henteu kapake keur disebut garis kiridit. Dina Peraturan Syarat Capital, fasilitas istilah atanapi kiridit garis (166 para 8a, Seni. 265 3 ayat CRR nurutkeun Art ...) Dupi kagunaan séjén.

ESCB

Dina statute tina ESCB anu disadiakeun disebut "ngadeg fasilitas". Ieu ngawengku ESCB sarta fasilitas deposit jeung fasilitas lending marginal. bank komersial mangrupakeun fasilitas ieu permanén sadia na ogé bisa dipaké ku kituna diperlukeun. The "nangtung fasilitas" anu dimaksudkeun pikeun nyadiakeun hiji liquidity sapeuting pikeun nyerep ieu. Jeung ongkos dipikaresep tina "fasilitas nangtung" laju dipikaresep koridor kabentuk numana sapeuting laju dipikaresep belah di pasar uang. Aranjeunna sinyal laju suku jurus umum kawijakan moneter. Ngokolakeun "fasilitas nangtung" tunduk kana desentralisasi bank sentral nasional.

fasilitas Overdraft atawa tipe séjén tina fasilitas kiridit ti ESCB na ECB nu dilarang ku Art. 21.1 Traktat dina ESCB ka nagara Uni Éropa anggota, usaha publik jeung pausahaan utiliti publik atawa otoritas lokal.

liquidity

Kaleuwihan liquidity tiasa ti bank komersial sakumaha deposit, anu deposit bank di luar Mindesreserveguthabens, taya di ESCB nu dilarapkeun kana mimiti dinten bisnis hareup dina laju fasilitas deposit (disebut sangu sapopoé). deposit bakal jadi alatan dinten bisnis di handap sarta akun ti mana deposit dina ieu boga muatan credited.
Ku ESCB kana, tepi komérsial bakal dibales ku kedah finansial ngalawan jaminan layak hiji injeuman sapeuting dugi mimiti dinten bisnis gigireun laju Puncak waragad. The kiridit sapeuting bisa jadi dipénta on wae Poé Usaha nepi ka jurus dibikeun via saluran komunikasi "TARGET2". Hiji overdraft aya tungtung poé bisnis mangrupakeun hiji pamundut pikeun pamakéan kiridit sapeuting dina jumlah anu overdraft masing-masing.
bank komersial boga kasempetan pikeun iraha wae salaku bagian tina liquidity a wates lending nu disimpen aranjeunna jaminan pikeun ménta sahingga pikeun nyegah kakirangan liquidity.

Tumbu patali:

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...