microcredit

0
1064

microcredit

Muhammad Yunus dianggap manggihan microcredit, Ieu anu dipaké ti taun 2006 promosi ngembangkeun jalma di nagara berkembang. Loba jalma nu nyicingan moal boga aksés ka pasar Ibu kahiji sarta geus daya finansial pisan dugi. Pikeun mantuan urang ieu, Yunus dimekarkeun pamanggih gajian leutik kalawan volume injeuman tina nepi ka 1.000 AS Doller per kapita.

Sawaktos nyandak injeuman saperti nu geus jadi invested di Investasi ngajangjikeun. Ieu kaasup ibu rumah tangga anu hoyong janten timer padamelan kalawan jahit a. Atawa budidaya pepelakan di sawah sorangan. The gajian mikro anu burdened ku ongkos dipikaresep tinggi. Ieu rupa-rupa antara 20% na 100%, rata interest global nyaéta di sabudeureun 37%. Henteu masalah lamun peminjam a ngabogaan rating kiridit beresih. syarat ketat misalna aya ngan di nagara industrialized, dimana nu mikro-kiridit oge muterkeun hiji peran penting. Jumlah borrowers ngaronjat taunan neruskeun.

Ngolah microcredit di nagara berkembang

Di nagara berkembang, ampir éksklusif awéwé kauntungan tina microcredit. Éta nu jadi nyerep posisi disadvantaged maranéhanana di nagara imah maranéhanana. boro pikeun kadaharan barudak maranéhanana utamana ibu ibu tunggal di nagara ieu boga panghasilan biasa. barudak ieu ogé tina aksés ka pendidikan nampik pikeun alesan kamiskinan. kalemahan salajengna timbul ti sudut pandang médis. asuransi Kaséhatan mindeng teu diatur ku nagara. Sajaba ti éta, jalma anu hirup di padesaan kakurangan tina kurangna perawatan médis. Kamungkinan di kota jauh diperlukeun keur indit, tiasa nyandak poé dina kaayaan nu tangtu.

Jeung kasempetan finansial anyar ieu awéwé bisa investasi di kaahlian maranéhna. Pikeun tujuan ieu nu Anjeun keur pilari bank nu nawarkeun konsép gajian mini. Anjeun dibales ukur kecap injeuman umum. Sabab manglaku prinsip guarantor nu. Sababaraha awéwé ngajamin pikeun silih lantaran teu boga aset bahan keur pager hirup. The repayment of gajian Mini sarua di nagara industrialized, ti mana dana anu biasana disadiakeun di installments bulanan.

Kritik microcredit

Sanajan laju repayment of microloans leuwih 90%, eta henteu studi nu ngayakinkeun kana kasuksésan pilihan kiridit ieu. Sajauh, tepi teu demonstrate kamiskinan nu geus sahingga ngurangan tur karaharjaan nambahan. Sanajan Vereinzelnd aya awéwé anu nyarita positif ngeunaan ngembangkeun diri dina média. Sababaraha kritik yakin yén ieu awéwé sadar ngadamel pernyataan ieu, rada mungkin, sabab dina tekenan.

masalah sejen anu indebtedness nu. Nyiptakeun peminjam teu pinuh repay injeuman dina sataun, a mikro-kiridit anyar kudu kaasup. Ieu dibayar kaluar hutang sésana jeung sawatara duit seger bisa ngalir ka kamerdikaan. Dasarna, hasilna ngan efek nu sababaraha borrowers nu permanén gumantung lenders anu pantas eta.

Microcredits di nagara berkembang

formulir ieu kiridit geus jadi bagian penting di pasar finansial ti nagara maju. jam gawe ngurangan, gajih rendah, hutang atawa purchases, beuki loba urang ngaksés ti nagara berkembang on microcredit. Kituna sela finansial anu ditutup samentara. Kaayaanana pikeun microcredit anu relatif low mun gajian lianna. Kedah aya alamat kadaptar teguh jeung panghasilan bulanan teu kudu jadi leuwih ti sababaraha ratus euro. Sajaba ti éta, urang sareng rating kiridit négatip boga aksés kana kiridit mini. bank utamana online geus husus subsidiaries kalawan murni on microcredit.

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...