kadar gula getih

0
1460
kadar gula getih

eusi

kadar gula getih

paeh kadar gula getih masihan hiji wawasan ngeunaan konsentrasi glukosa dina getih. nilai ieu teu aya dina Normalbereicht, teras salah speaks of a hyperglycemia handap atanapi.

Tingkat glukosa getih biasana ditangtukeun di laboratorium. Tapi aya ogé méter glukosa getih dibabawa, ngaliwatan nu sabar bisa nangtukeun poean malah nilaina na gampang maca. Ieu bangor kunjungan dokter téh teu perlu. Hiji alat dibabawa bisa prescribed ku dokter attending nalika dituduhkeun sarta lajeng katutupan ku asuransi kaséhatan umum jeung swasta umumna.

Puasa gula getih sarta diabetes

Sampel getih bisa dilakukeun dina isuk fasted saméméh asupan dahareun. lajeng salah speaks sahiji disebut gula getih puasa. Kumpulan getih saméméh tepung a, kumaha oge, disebutna gula getih Präprandialer. Aya ogé gula getih postprandial. Ieu diukur sababaraha jam sanggeus tepung a.

Dina nambahanana kronis di gula getih katelah diabetes mellitus. Ieu bisa nyerep kana sél euweuh glukosa. Ieu ditunjukkeun ku resiko kasakit concomitant parna sarta komplikasi. Diabetes mellitus biasana nyokot teundeun pisan lila gejala-haratis, supados ieu hanjakalna mindeng kauninga pisan telat. Ngan lamun ngalir nilai gula getih luhur hiji nilai kritis, kasakit jadi semu. Gejala has anu kacapean, leungitna beurat, haus, itching, inféksi saluran kemih, inféksi sistemik, visi kabur jeung drive na peluh.

Dina jangka panjang komplikasi diabetes mindeng lumangsung, utamana lamun di tingkat glukosa getih ngaliwatan periode panjang ieu kirang ngawasaan.

Dina raraga counteract hypo a, Anjeun kudu salawasna aya dina waktos na tuang cukup. Olahraga, laksana tur stress meakeun glukosa tambahan (gula). Mun anjeun hypoglycemic, Anjeun kudu geuwat tuang hal amis atawa inuman. Pasien anu kakurangan tina hypoglycemia kedah nyandak hiji alat darurat sareng anjeun, janten sia gugah pisan gancang ka glukosa dina gula getih, salawasna. Alkohol bisa ningkatkeun hypoglycaemia sahingga kudu mungkin ukur dicokot dina moderation.

Hypoglycemia alatan kakurangan insulin

Pikeun hyperglycemia lumangsung salaku hasil tina kakurangan insulin. Ieu tiasa gaduh alesan béda, kayaning kasalahan dina terapi alatan lepat dosis insulin, inféksi, kakandungan atawa parobahan kasaimbangan hormon. nambahan slight di gula getih mindeng balik unnoticed sabab tanda awal ngaronjat nilai kayaning kacapean sarta kelemahan anu mindeng underestimated, moal dibawa serius atanapi diperlakukeun inadequately. Ku hyperglycemia acidosis lumangsung. kadar gula getih luhur: bisa ngurangan luyu jeung diet jeung latihan, tablet jeung insulin.

Pangan sarta bahan maranéhanana boga dampak hébat dina kasakit. Glukosa, contona, anu bahan saperti sarta didahar dina bentuk gula langsung atanapi henteu langsung saperti karbohidrat a. Glukosa salaku hiji supplier énergi ukur bisa nyandak leuwih karyana nalika nya meunang kana sél. Keur kitu, kahareupna insulin nu jawab téh.

Ku parobahan dina gaya hirup tapi anjeun bisa meunang kasakit dina kontrol, anu lajeng ngaronjatkeun kualitas sorangan tina kahirupan deui.

diabetes mellitus

Diabetes dina basa Latin: Diabetes mellitus ieu pakait sareng kadar gula darah tinggi. Ieu alatan kurangna insulin (pankréas hormon) atawa hiji sensitifna ka insulin. Ieu diperlukeun keur ngarecah gula tina dahareun. Kabéh karbohidrat nu direcah salila nyerna ka glukosa.

Gejala diabetes mellitus

Tanda diabetes aya hiji leungitna unexplained beurat, haus pengkuh, sering urination, kacapean, kacapean sarta karentanan kana inféksi.

Dua bentuk kasakit

Bedana dua bentuk dasar ti diabetes mellitus: tipe 1, nu alatan hiji predisposition genetik, sarta ngetik 2, nu disebut oge diabetes sawawa-awal. Dina bentuk munggaran, kurangna insulin aya dina sensitifna kadua pikeun hormon. Dina tipe 1 insulin diabetes kudu fed unggal poé ku nyemprot awak jeung diabetes tipe-2 ogé bisa jadi cukup pikeun miceun atawa panyakit bisa diolah kalayan tablet. diabetes tipe 1 teu curable, insulin nu perlu disadiakeun ti kahirupan di luar awak.

fitur husus tina tipe diabetes 2

The diabetes sawawa-awal ieu mindeng kapanggih ku kasempetan salila ujian médis rutin. Dina tahap awal résistansi kana insulin bakal saimbang ku kanyataan yén pankréas ngahasilkeun hormon dina jumlah badag. mékanisme ieu tapi pamustunganana maxed kaluar, mangka tingkat gula getih tina nambahan sabar. Ku ngabandingkeun, puasa normal mangrupakeun nilai nepi ka 70 100 mg / dl.

Terus kadar gula getih luhur: ngaruksak pembuluh darah, anu bisa ngakibatkeun ginjal sarta panon karuksakan, stroke, serangan jantung jeung karuksakan saraf. Pasén bisa butuh dialysis atanapi eta kudu Utung ka aranjeunna alatan karuksakan vascular leg a.

Saran pikeun pasén diabétes

Kituna, hal anu penting pikeun ngaluyukeun ogé mungkin tingkat gula getih dina lumangsungna diabetes. Tipe 1 pasén kedah ngalih tuang hadé tur healthier: moal teuing, moal teuing gajih, nyatu serat, alkohol low. Sami bener keur tipe 2-pasén, ngan éta maranéhanana kudu leungit beurat-gancang sarta mindahkeun sabudeureun pisan. A diet diabetik geus teu anéh dianggap perlu. ngawaskeun importantly périodik tina tingkat glukosa, nu kudu jadi teuing tinggi teu teuing low duanana mangrupakeun bahaya ka tingkat glukosa luhur sarta gula getih. Mun gula handap announcing awak kedah gancang glukosa nu disadiakeun, contona dina bentuk glukosa.

Insulin: Hormon penting

diet urang diwangun utamana tina tilu blok wangunan lemak, protein na karbohidrat. Mun dahareun dicokot, eta nepi ka lambung sarta kana peujit, wherein karbohidrat nu dirobah jadi glukosa jeung nu kana getih ti dinya ngaliwatan tembok peujit. Glukosa mangrupakeun sajaba lemak, sumber tanaga pikeun organisme naon baé jeung penting pikeun fungsi otak, sumsum ginjal jeung sél getih beureum. Dina raraga ngatur konsentrasi glukosa dina getih, aya dua hormon béda nu disebarkeun gumantung konsentrasi glukosa getih ku awak. Insulin nahan kamampuhan pikeun nurunkeun kadar gula getih, anu kitu, glucagon bisa ningkatkeun ieu.
Insulin anu dihasilkeun tina sél béta disebut tina pankréas. Lokasi pasti mangrupakeun gugusan leutik sél éta pulo of Langerhans. Produksi insulin anu dimimitian utamana sanggeus asupan dahareun-euyeub karbohidrat, salaku tingkat gula getih naék. 10 miligram sok di stock, nu biasana kacukupan keur lima poé di pankréas. Kana distribusi mémori anu refilled. A gancang nurunkeun tina eunteung aya krusial pikeun ngaleupaskeun glukosa tina cairan jaringan jeung plasma getih kana interior sél. Aya eta nyadiakeun énergi nu dipikabutuh ku awak atawa aya hiji gudang dina bentuk glikogén. Prosés ieu nunjuk ka pentingna hormon.

Dina jalma sehat nu nilai Zuck getih téh ilaharna burih kosong di 60 - 100 mg / dl sarta fluctuates sapopoe. kaayaan stres, tatu serius, infeksi, bedah atawa serangan jantung kanaékan kadar gula getih, tapi maranéhna teu indicative diabetes. gula getih luhur, istilah teknis nya hyperglycemia, mindeng ogé alatan hiji gaya hirup salah jeung damang tur bisa dihindari ku ukuran preventif umumna. Anu mindeng miboga gula darah tinggi, risking konsékuansi kaséhatan serius babarengan jeung ngembangkeun kasakit ti diabetes. A kanaékan slight dina nilai nu bisa dilawan ku parobahan dina diet, kadaharan kudu low di gajih jeung karbohidrat na tinggi di serat jeung vitamin. Sasuai jeung prinsip ieu, mungkin wae, tanpa suntik tambahan tina substitutes insulin pikeun akur. Ku jalma merhatikeun, kanyataan ieu, hanjakalna, dicokot pisan serius ku diabetes, kedah, sabab ku ruksakna salah atawa non-rekrutmen vascular, stroke, serangan jantung atawa malah nu disebut Gula koma bisa ngancem.

Accu-Chek méteran glukosa getih

Pilari hiji Accu-Chek méteran glukosa getih?

Mun anjeun anu Accu-Chek méteran glukosa getih hoyong mésér, jadi geus mutuskeun dina produk brand-ngaran. The Roche Diagnostics Jerman GmbH nawarkeun di 2011 hiji alat pikeun terapi pompa insulin jeung tilu beda jeung nu sejen pikeun gampang Blutzuckermesssung kalayan operasi batré.

Kriteria pamungkas nyaeta katepatan pangukuran, sabab sanggeus kabeh éta ngeunaan kaputusan patali terapi-kaséhatan sarta nu dicokot tempat lajeng. Roche boga obyektif tina akurasi maksimum ditulis dina méter glukosa getih tina merk Accu-Chek on bandéra nu.

Arus Accu Chek Aviva Nano, anu Accu-Chek Aviva na Accu Chek Mobile dianggo akurat, gampang sarta gently ku SMBG nu. Aranjeunna gampang ngagunakeun, ampir timer explanatory, mantap sarta ogé visually rada pikaresepeun. The ngaheulaan kuna Accu Chek Compact, Accu Chek Compact Tambih Deui, Accu Chek kanyamanan sarta Accu Chek sensor nu teu aya dina produksi.

Aya ogé CD software misah sadia pikeun diabetes Managament PC, nu software Accu Chek 360. Pikeun tujuan ieu, tapi maneh kudu sambungan kabel USB ka katuhu Realtyme. data nu diukur tiasa didownload tina méteran Accu-Chek sarta disimpen dina diary maya jeung dianalisis.

Who wants dinya gampang milih Accu-Chek Smart Pix alat data readout nu euweuh software tambahan anu diperlukeun. kadar gula getih sarta nilai insulin bisa maca tina alat nu aya masing-masing, malah ti jenis heubeul alat.

The Accu-Chek Aviva modél méteran glukosa getih sarta Aviva Nano

Dina kadua alat eta jeung designation serial Aviva diukur ku cara maké hiji strip tunggal. Dina alat ukur amperometric, getih nu geus sedot ngaliwatan kapilér dina pedalaman sarta sacara éléktronik dianalisis. Gumantung kana kumaha tinggi mangrupa eusi glukosa dina getih, beuki béda ukur tegangan listrik gagal.

Nilai dipintonkeun dina Accu-Chek méteran glukosa getih dina tampilan lighted dina lima detik sarta ngan 0,6 microliters getih nu diperlukeun. 500 maca bisa disimpen. Sarta terpadu panganteur infra red, aranjeunna dibikeun ka alat-alat teknis tambahan disebut tadi langsung ka PC Anjeun.

Merenah pikeun asupna teh Accu Chek Aviva set jeung méteran sarta alat-alat munggaran sareng alat lancing, sababaraha uji strips, lancets sarta instruksi alkana. Salaku ngaran Accu Chek Nano nunjukkeun, alat eta sabagian leutik, lightweight, tiasa madhab toko na fits comfortably dina leungeun anjeun.

The Accu-Chek glukosa getih méteran Modél Mobile

bangga husus Roche dina panghargaan dina rarancang, betah pamakéan sarta inovasi anu geus narima pikeun sistem na mobile glukosa getih ngawaskeun Accu Chek di 2011. Keur desain sukses, nu alat hamsterte salah nyalira tilu hadiah. Sakali beureum titik pangajén sarta dua kali pangajén Ditambah X. instrumen ieu teu perlu strip tunggal. alat nu geus sabudeureun ti 2009 gugur, tapi laurels kadang perlu saeutik leuwih waktos.

Jero aya hiji kaset sareng lima puluh widang uji, nu dianggo kawas hiji sabuk sajajalan. Ieu kedah kituna jadi diwanohkeun ti luar henteu hiji strip terasing. napel alat mangrupa kendang jeung genep lancets keur sampling getih hipu.

Ieu alat lancing terpadu Accu Chek Mobile FastClix disebut. Ieu kendang lancet jeung kaset bisa disposed tina gampang jeung hygienically. Ieu ngaheéat di Accu-Chek méteran glukosa getih ieu leuwih ti sapertilu prosés waktu jeung karya dina test glukosa.

Tur aya untungna ukur perlu 0,3 microliter getih, éta téh ukur satengah saloba model Aviva. Ogé keur ngayakin teh manajemen data pisan, nu bisa nyimpen lima ratus nilai na offset unggal lianna. Transper ka PC jalan ogé di dieu jeung setting port infra red. Accu-Chek glukosa getih méteran Ieu ayeuna nawarkeun pangluhurna

Accu Mariksa Smart Pix

Nu Anjeun keur pilari kanggo Accu Mariksa Smart Pix?

der Accu Mariksa Smart Pix nyaéta pikeun ngirimkeun nilai dibaca tina Accu Cék runtuyan via panganteur infra red ka PC mangrupa alat katuhu. Ieu sabenerna sambungan antara béda Alat Accu angka dipariksa jeung PC nu. Ku kituna, gula getih jeung insulin tingkat bisa disimpen gancang jeung gampang kana PC jeung bisa grafis jeung dievaluasi.

Ku kituna, unggal diabetik teu ukur simpen data dina istilah pondok, tapi nyieun diary kasakit misah ka PC Anjeun. Ieu bisa nyadiakeun informasi penting dina hal kaayaan darurat tur dokter lamun nilai ieu dikumpulkeun ngaliwatan pigura lila.

ACCU CHEK Smart Pix 1 Stan Tembongkeun
  • PZN-03806040
  • 1 St
  • gratis pikeun diobral

Kasaluyuan Accu Mariksa Smart Pix séjén Accu produk Cék

A méteran glukosa getih mangrupakeun hal bermakna. Ieu bakal dipintonkeun di detik anu tingkat gula getih sarta bisa, upami diperlukeun, pikeun ngabales gancang. Mun lajeng tapi mémori pinuh, anu nilai teu bisa disimpen.

Ayeuna solusi sejen kudu kapanggih jeung nu di méter glukosa getih tina Accu Cék dina runtuyan Accu Mariksa Smart Pix pikeun manggihan. Ngeunaan ieu méteran luyu disambungkeun ka PC jeung nilai bisa jadi maca kaluar sarta dibikeun. Ieu mungkin jeung software Pocket Kompas 3.0 alat handheld jeung produk handap:

Accu CheckMobile, Accu Mariksa Aviva, Accu Mariksa Compact Tambih Deui, Accu Mariksa Compact, Accu sensor Cék, Accu Mariksa kanyamanan, Accu Cék Roh, Accu Cék D TRONplus na Accu-Chek mate Unit sora sora Plus.

Ku kituna lamun salah sahiji alat disebutna sorangan, ogé kudu mikir ngeunaan purchasing nu Accu Mariksa Smart Pix. Kusabab aya lajeng aya tambahan kabel jeung produk software perlu, sagalana sejenna anu dipidamel ku Smart Pix.

Evaluasi data glukosa getih maké Accu nu Mariksa Smart Pix

Saha anu owns Accu a Mariksa Smart Pix, bisa ngirimkeun rupa-rupa tingkatan Accu Chec méter glukosa getih ka PC jeung ieu. Tapi éta teu kabéh, lantaran aya lajeng ogé on PC nu selections béda.

Ku kituna, pamaké bisa digambarkeun dina dua puluh Répréséntasi béda tina nilai diundeur jeung kituna pisan jelas lamun datang ka evaluasi data pribadi. Kusabab, diantara lain perkara, sacara gembleng tangtu bisa dipetakeun, kitu ogé salaku statistik poéan atawa mingguan téh conceivable. Salian Accu nu Mariksa Smart Pix hiji software misah dibeuli nyadiakeun fungsi diary pikeun analisis leuwih komprehensif ngeunaan diabetes.

Jalma anu hayang nyaho leuwih, bisa documented kalawan software, boh nu kadar gula getih ogé data relevan séjén pikeun lila na evaluate. Ieu kudu dicatet yén sanajan dokter pisan senang ku sabar anu boga akses ka data sapertos. Tapi tanpa Accu Mariksa Smart Pix nu teu bakal tiasa.

Operasi Accu nu Mariksa Smart Pix

Malah jelema jeung PC jeung pamasangan software jeung hardware anu bakal reuwas kumaha gampang éta pikeun nyambungkeun Accu Mariksa Smart Pix on PC a. software ieu teu nyetél sakumaha disadiakeun sagalana diperlukeun geus nyampak.

Contona, dina Smart Pix tiasa kituna ogé disambungkeun di euweuh waktu keur PC sarta nempatkeun kana operasi. Malah kreasi statistik na grafik sorangan bisa tackle. Ieu bisa dokumén kursus terapi na kituna teh Accu Mariksa Smart Pix mangrupakeun alat rada recommendable.

méteran glukosa getih

Jawab ieu réaksi kimia énzim ngandung dina getih, nu ngaevaluasi getih glukosa méteran jeung nunjukkeun atawa publishes.

Dugi sababaraha taun ka pengker ieu praktek umum pikeun nangtukeun tingkat gula getih éksklusif ngaliwatan hiji strip test optik. Sanajan kitu, ieu kabukti masalah pikeun jalma nalangsara ti impairment visual. Sajaba ti éta, nilai ditangtukeun ku cara ieu éta teu akurat pisan jeung eta sering sumping ka tafsir erroneous sahingga mun perlakuan taliti. Samentara éta, aya méter glukosa getih nu ngawenangkeun hiji pengumuman akustik tina nilai.

Aya rupa-rupa alat kanyamanan nu ngidinan malah hiji manajemen data diukur. Dina hal ieu, hiji gudang data internal nyaéta dimungkinkeun. Sabagean méter glukosa sapertos ogé boga hiji panganteur ngaliwatan nu instrumen bisa disambungkeun ka komputer. Data bisa dibikeun. kauntungan ieu, contona, dokter anu bisa meunang mindahkeun nilai cara ditangtukeun. Who wants to meuli alat sapertos nu kedah mastikeun yén éta bisa nyimpen sahenteuna saratus nilai.

Saha kirang téhnisna savvy, kudu boga recourse ka alat basajan. Teu jadi loba kasalahan operasional anu mungkin jeung nilai anu ditangtukeun langkung akurat. Samentara éta, aya ogé méter glukosa getih dina pasaran anu ngawenangkeun keur ditarikna getih contona tina pingping.

Bedana harga sistem ngawaskeun glukosa getih ditawarkeun téh rada penting dina sababaraha kasus, nu utamana mah alatan fungsionalitas tambahan sarta perbaikan téknis ti alat. Ieu kudu dicatet yén teu eureun di jual beuli mere, sabab dumasar kana waktu, digolongkeun waktos na deui ngarugikeun keur meuli awal nu strips test diperlukeun dina. waragad turutan-up ieu ngaleuwihan nilai Unit sanggeus sababaraha waktu sababaraha kali. Tapi aya ogé kasus di mana sabar boga mésér mung strips test, alat ukur nu sabenerna geus disadiakeun, atawa ku produsén dirojong ku asuransi kaséhatan.

Naon gula getih

Tingkat gaji glukosa dina getih nunjukkeun tingkat gula getih disebut. Glukosa mangrupakeun zat penting dina awak, sabab anjeunna téh jawab suplai énergi. Sél getih beureum sarta oge medulla adrénal teu bisa boga fungsi tanpa glukosa. The interplay dua hormon péptida nu disékrésikeun ku pankréas, ngatur kadar gula getih. Nurun eusi gula getih dina getih, glucagon ieu disékrésikeun dina kanaékan ayana sékrési insulin dipigawé pikeun ngabenerkeun éta nilai dina unggal hal.

Tingkat glukosa getih aya dina ubar hiji nilai penting, sabab nyebutkeun loba ngeunaan kaayaan kaséhatan sabar a. Lamun nilai keur lila naek, teras aya diabetes di hal nu ilahar. Tingkat gula getih boga pangaruh hébat kana kinerja otak. Contona, gula getih low, jadi teuing low hiji nilai glukosa getih, ngurangan kinerja. Ieu biasana patali jeung hiji release ngaronjat tina adrenaline, sarta tremor otot sarta sweating mangrupakeun tanda hypoglycemia.

Lamun tingkat gula getih pikeun diukur, nu geus dilakukeun ku jalan ngaleupaskeun sababaraha getih tina kapilér a. A stitch di fingertip cukup. getih ditransferkeun ka strip test, anu satuluyna diasupkeun kana hiji gula getih alat ukur luyu nu mawa kaluar itungan nilai. Nilai bakal dieusian di millimoles per liter, singketan pikeun ieu mmol / l. Gumantung kana umur jalma diuji, anu nilai normal gula getih nyata beda. Orok kudu boga nilai antara 3,3 na 5,0 mmol / l, hiji nilai luhur nu 5,0 sawawa mun 6,1 mmol / l. Lamun nilai nu ningkat, mangka disebut hyperglycemia, dina hasil teuing low nyaeta hypoglycaemia sateuacan. Duanana nyaéta merlukeun treatment, terapi luyu nyimpen éta dokter attending ditangtukeun.

Metode ngawaskeun glukosa getih

Aya boga ayeuna dua padika ukur enforced nu dilarapkeun jeung sadia di méter glukosa apoték getih. Pikeun hiji, dina titik ieu ukur optik nyaéta bisa disebut. Di dieu, getih ieu dicokot tina kapilér sarta dilarapkeun ka strip test. The lokasina di kimia strip pemicu respon ti getih. Ku kituna, warna tina parobahan strip. A gauge kiwari bisa ngadeteksi robah ieu warna na evaluate. Jumlah na durasi discoloration mangrupakeun faktor decisive keur tekad tina kadar gula getih, anu ayeuna bisa gampang maca.

Metodeu kadua ukur glukosa getih téh nu disebut ukuran amperometric. A kapilér kalawan metoda ieu ensures yén getih nu geus sedot ngaliwatan strip test kana widang uji, anu teu katingali ti luar lokasina di méteran glukosa getih. Dina widang uji sorangan anu rupa garis listrik, anu mangrupa getih di kontak. tegangan well-diartikeun ayeuna dilarapkeun ka balad ti méter, intensitas arus anu timbul diukur. Tingkat glukosa getih sabenerna bakal diukur ku kamajuan arus jeung ditampilkeun.

Metodeu katilu mun lumaku di monitoring glukosa getih di hareup, ukur non-invasif bakal disebutkeun. Ieu nu disebut tatu-gratis ukuran, nyéta, stitch kasebut disingkahkeun dina ramo atawa liang ceuli. Tingkat glukosa getih bisa kituna jadi ditangtukeun tanpa ngumpulkeun getih. Hiji kamungkinan pikeun ieu analisis spéktral, nu fundus ieu bercahya. nilai pohara akurat keur disadiakeun. Kualitas ukuran glukosa getih bisa ngaronjat lamun sensor pasip geus dipelak kana panon. Nilai sahingga ditangtukeun bisa dikirimkeun via transponder ka alat tampilan. Kamungkinan kadua ukur non-invasif nya éta ngagunakeun a laser nu ngaliwatan kulit ukuran nilai gula getih. Sanajan kitu, ukuran non-invasif kénéh dina fase nguji.

Kaayaan di monitoring glukosa getih

Pikeun nangtukeun nilai glukosa getih salaku raket sabisa, patuh sababaraha kaayaan kacida diperlukeun. Ngan dina cara kieu hiji hasilna akurat bisa ditangtukeun, anu ngamungkinkeun ukur sababaraha simpangan tina sabenerna hadir dina tingkat glukosa getih.

Kahiji, leungeun kudu dikumbah merta nalika getih téh dicokot keur ujian. Di hiji sisi nu kabersihan perlu dijamin, tangtosna, di sisi séjén, sirkulasi kulit ngaronjat, anu facilitates jalan ngaleupaskeun getih. Sajaba ti éta, sagala résidu gula dahareun masih lokasina dina kulit beungeut anu dikaluarkeun, anu ogé bisa ngakibatkeun hiji nilai lepat. Nalika getih nyaéta pikeun mastikeun yén ramo henteu teuing squashed sakumaha tiasa falsify hasil ku urutan ditepikeun cair kana jaringan sakurilingna.

Tes strip, nu mun dipaké pikeun ngukurna kedah merta cocog persis kana méter, disebutkeun hiji nilai lepat bisa ditangtukeun. Ku alatan éta, strips test di stock kedah disimpen dina kemasan aslina teu di batur, geus emptied bungkusan atawa pabrik alat-alat lianna.

Malah lingkungan boga pangaruh dina nilai diukur. Mun ruang hawa teuing beueus, jadi nilai nu geus luhur dalapan puluh persen, atanapi upami teuing garing, dina hiji nilai kirang ti sapuluh persén, méteran teu dianggo persis. Ieu ogé lumaku ka suhu kamar. Dina ekstrim panas tiis atawa luhur, hasilna bisa falsified. Ku alatan éta, suhu kamar kedah di ukur, sok sabudeureun dua puluh darajat Celsius.

The glukosa getih méteran sorangan kudu recalibrated dina interval nu sarua meh salawasna jalan persis. Pikeun tujuan ieu, sarta ogé pikeun nganggo strips test na ngalakonan ngukurna, angklung parentah operasi kudu dibaca, ngandung émbaran penting pikeun ngalaksanakeun gula getih tés anu dibikeun. Dokter atawa tukang ubar ogé nyadiakeun informasi lamun patarosan timbul pikeun nguji atawa alat.

ngabentuk awal

diabetes Gestational sanggeus ngalahirkeun

Munggaran sadaya Abdi hoyong disebatkeun yen tes screening pikeun diabetes gestational wungkul saatos nu kalahiran anak biasana baris némbongkeun euweuh hasilna mangpaat alatan diabetes gestational disappears biasana sanggeus méré kalahiran deui. Ieu kaayaan samentara nalika kakandungan.

Salila pangiriman:

Salila ngalahirkeun, rupa hormon dina awak awéwé urang dihasilkeun, tiasa gaduh hiji dampak kana kadar gula getih. Mun anak geus dilahirkeun, anu kadar gula getih indung kudu di rentang normal, salaku anak bisa disebutkeun bisa meunang gula getih low. Tapi ulah salempang: Ieu diabetes kakandungan dipikawanoh tur geus dicatet dina kartu maternity, anjeun geus dikaitkeun dinya salila wawancara di rumah sakit maternity, anu kadar gula getih tina indung jeung anak nalika jeung sanggeus ngalahirkeun anu diawaskeun. Upami Anjeun gaduh malah meter glukosa getih, Anjeun kudu nguji kadar gula getih Anjeun salami ngalahirkeun. Ieu ogé butuh bapa expectant resep. Meureun anak anjeun utamana diawaskeun mun balik sanggeus tangtu yén tingkat métabolisme gula getih na kaluar ogé deui.

Saatos pangiriman:

Dupi anjeun nyuntik insulin nalika kakandungan, ieu moal deui jadi perlu ti momen kalahiran. Ogé, gula getih ukur sakitu legana teu perlu. Upami anjeun hoyong anjeun tiasa ngadamel tés kontrol occasional, pikeun katengtreman sorangan pikiran. Perhatikeun yén watesan ketat geus dilarapkeun ukur nalika kakandungan. Dina non-hamil wates masarakat anu luhur:

  • soberly <110 mg%
  • 2 jam sanggeus dahar <140 mg%

1. Guideline tina Diabetes Society Jerman

Eta Dianjurkeun yén 12 minggu sanggeus méré kalahiran (atawa sanggeus weaning) nedunan Lisan test kasabaran glukosa.

Anak hareup:

Kakandungan sejen, Anjeun bakal di uji screening meureun nyata saméméhna ti di 25. Minggu kakandungan migawé salaku mindeng saméméhna ngaronjatkeun kalayan ngaronjatna yuswa kadar gula getih awéwé urang.

kasabaran glukosa lisan test kasabaran glukosa test

Kumaha anjeun nyiapkeun?

Sawatara hal mertimbangkeun dina raraga neangan hasil dipercaya. test nyokot 2 jam, nyaeta sahingga rada waktos consuming. Nu leuwih penting deui nyaeta afterwards pikeun meunangkeun hasil dipercaya.

Di dieu urang balik!

  1. poé saméméh, Anjeun kedah karbohidrat diet euyeub (pangan starchy kayaning roti, pasta, kentang, béas, jsb).
  2. Mun anjeun ngalakukeun nginum obat, ngobrol dokter Anjeun sabaraha jauh pangaruh ieu hasilna.
  3. Sateuacan sagala gerakan mahiwal. jsb Teu sapoé sanggeus leumpang a
  4. Sahenteuna 8 jam saméméh minum euweuh deui dahareun atawa inuman sugary.
  5. Sateuacan jeung mangsa uji teu meunang jadi smoked.
  6. ulah ngamimitian test sanggeus 9.00Uhr. Nu penting Kusabab métabolisme gula biorhythms diurnal awak kieu.
  7. dokter ieu lajeng dikaluarkeun anjeun getih sober sarta anjeun bakal boga solusi jeung inuman 75 g glukosa. Satuluyna anjeun kudu ngadagoan jam 2. Antukna, tetep merta diuk di dokter! Teu pisan pindah, teu dahar, teu sweetened inuman atawa ngaroko. Candak buku, jsb

meunteun dijieun ku dokter, boh dina dinten anu sami, iwal dokter boga kamampuh pikeun nangtukeun tés gula getih langsung. Upami anjeunna summoning deui pikeun meunteun tur anjeun bisa tungtungna kudu sarapan!

Dina alat évaluasi, dokter bakal ngawartosan maneh naha a diabetes atawa prékursor (IFG / IGT) nyaéta hadir.

séréal sakabeh - alus keur diabetes

A diet anu ngawengku sababaraha servings tina sakabeh sisikian tur sababaraha produk tipung bodas pér poé bisa ngajaga ngalawan diabetes sarta nurun nurutkeun hiji gajih beuteung ulikan panganyarna. Mun diabetes hiji acan aya, anu sisikian cageur kedah geus jadi dina jadwal dinten urang, sakumaha aya ngandung serat dietary nuju kana kadar gula darah tinggi lalaunan.

Pikeun diet sehat tur saimbang tina séréal sakabeh nu dianjurkeun. séréal sakabeh di roti, pasta, béas sarta Co. ngandung loba vitamin B, vitamin E sarta asam folat. Sajaba mineral kalsium, beusi, seng jeung magnesium, éta ogé ngandung serat béda atawa phytochemicals. Kombinasi ieu teu ngan sehat kanggo burih jeung peujit, éta ogé ensures a satiety panjang, sabab séréal tetep gula getih formulir stabil tina séréal sakabeh jeung nyegah cravings dahareun.

Kirang gajih beuteung ku wholemeal

Sababaraha studi geus ditémbongkeun yén konsumsi biasa tina séréal sakabeh bisa nurunkeun résiko diabetes tipe-2 istilah panjang.
Salaku bagian tina ulikan panganyarna ku peneliti di Tufts Universitas geus manggihan yén bentuk manusa gajih nyata kirang beuteung anu resep kana variasi gandum sakabeh pikeun produk gandum. Tim panalungtikan diwawancara déwasa kurang 2.800 ngeunaan kabiasaan dahar maranéhanana sarta ditalungtik kana jaringan lemak maranéhanana. hasilna éta anu dina eta fed on séréal sakabeh tinimbang produk tipung bodas, jelas ngalaman akumulasi gajih kirang beuteung. Husus, ieu ngandung harti yén dina dahar gandum kuma gajih beuteung sabudeureun organ internal éta kirang (nu disebut gajih visceral). Ieu dianggap faktor pikeun tekanan tinggi getih koléstérol tinggi na résistansi insulin, anu babarengan bisa ngakibatkeun kasakit cardiovascular atawa diabetes Tipe 2 contributing. Efek positif séréal sakabeh, anu peneliti anu dititénan dina jalma anu ate sahanteuna tilu servings of séréal sakabeh per poé. Sanajan kitu, henteu pangaruh positif éta kasampak dina maranéhanana anu terus nyandak sajaba servings sakabeh-sisikian loba produk tipung bodas mun anjeunna. "Jadi hal anu penting pikeun ngaganti bagian dahareun, sarta henteu saukur di tambahan séréal sakabeh dahar," ceuk pangarang ulikan Nicola McKeown.

dampak positif kana diabetes

Ngeunaan gizi nyukupan diabetes boga pangaruh decisive dina ngembangkeun sarta progression tina kasakit. Dina kontéks ieu, séréal sakabeh anu sadayana ngeunaan metot pikeun pasén diabétes, saprak aranjeunna utamana euyeub di serat na boga dampak positif kana aksi insulin jeung kana kadar gula getih. séréal sakabeh nyadiakeun seragam jeung suplai gula laun. Serat-ngandung reureuh konversi karbohidrat tina peujit kana getih. Éta ogé nyadiakeun flora peujit séhat jeung nurunkeun tekanan getih dina penderita hypertensive.

Professor Dr. Andreas Pfeiffer nutritionist na diabetologists ti Rumah Sakit Universitas Charité Berlin urang nunjuk kaluar nu pasén diabétes anu hoyong ulah ngabogaan sakabeh roti gandum naek gula getih kedah aksés pangalusna pikeun sakabeh gandum, anu mitgebacken nu séréal sakabeh. "Taneuh rem rupa getih wholemeal naékna gula bieu leuwih ti tipung bodas," nyebutkeun ahli dina. Anjeunna ngécéskeun kauntungan tina séréal sakabeh ambéh maranéhanana anu "in Gut anu hésé rengat" na yén serat ngandung indigestible sahingga nyegah kanaékan gula getih utamana éféktif.

Mindeng butuh naek magnésium dina waktu usum panas

Dina bulan usum panas nu malah Palatih Kentang urang mindeng persuaded mun goers outdoor aktif atawa malah atlit. Sanajan kitu hiji sisi, cageur, latihan kaleuleuwihan bisa mawa dina efek samping nu teu dihoyongkeun kaayaan untrained. Anu meunang pisan ngesang ngaliwatan cikur, leungiteun nyatu magnésium na kedah cacah salaku hasil tina ngabogaan konvulsi. Dokter mamatahan dieu pikeun asupan tambahan magnésium.

awak merlukeun magnésium pikeun wewengkon paling rupa-rupa. Hal ieu dipaké dina ngawangun tulang jeung huntu, pikeun pangiriman impulses saraf kana otot nu nepi ka utilization karbohidrat jeung protéin dina awak manusa. Sanajan kitu, saprak mineral nu lumangsung ngan dina konsentrasi low dina awak manusa, sakuduna umumna jadi disadiakeun ngaliwatan kadaharan. dosis poean nu dianjurkeun kedah nampi hiji sawawa, nya ngeunaan miligram 300-350. Hiji paménta ngaronjat bisa jadi di stress fisik atawa mental, diabetes mellitus kakandungan tur lactation, dina période kamekaran, di atlit jeung manula.

Naha lalaki primitif geus narima cukup magnésium

Jutaan taun, urang geus kacida aktipna sarta anu junun tanpa suplemén dietary tambahan. Ku kituna naha kiwari salempang ngeunaan tunjangan poean nu dianjurkeun? Pikeun ngajawab éta, sagala rupa alesan bisa dicutat. Hiji titik pohara penting nyaéta yén kadaharan karuhun urang éta loba vitamin sarta mineral euyeub. Pikeun gaganti processing industri pangan, karuhun urang bray daging maranéhna sorangan sarta berries maranéhanana Freshly ngangkat. Najan kitu, urang mindeng meakeun produk industri olahan. Sanajan kitu, ngolah kadaharan modern ngaluarkeun pangan biasana eusi alam maranéhanana vitamin, mineral jeung serat dietary jeung ngagantikeun aranjeunna jeung uyah, gajih jeung kadaharan aditif, sakumaha Uli Stein Castle (dina karyana, Buku Panduan batu puri pikeun gizi '). Ku sabab kitu, ieu beuki hese pikeun urang dahar sehat sarta ngimbangan sarat gizi solely ku dahareun.

magnésium leuwih keur olah raga jeung aktif

bédana sejen antara lalaki primitif jeung lalaki di jaman moderen utamana alatan parobahan aktivitas fisik. Bari urang masih rutin aktif geus lila pisan, urang kiwari téh mindeng ukur aktif di période. Mindeng awak anu dumadakan pisan diperlukeun dina enas, bari anjeunna boro dipindahkeun di usum tiis. usaha lajeng unaccustomed Ieu inevitably bakal ngakibatkeun hiji overload, anu dina gilirannana ngabalukarkeun yén awak gancang migunakeun up cadangan magnésium aya. Di luhureun eta lalaki primitif meureun teu dijalankeun atawa olahraga kalapa beurat dina bentuk triathlon atanapi Marathon, atawa baris anjeunna geus ngarasakeun Sunbake dina panas lohor. Duanana nyaéta kaayaan nu sacara biologis teu disadiakeun. Ieu confirms Kapala Olahraga Kedokteran di Charité, Kampus Benjamin Franklin.

Dimana nyandak magnésium?

Naha salah ngemutan sorangan jadi atlit ekstrim atawa sunbathers atawa ngan amplifies sweating dina waktu usum panas: Sarerea kudu nengetan anggaran magnésium saimbang. Kusabab di dieu, numutkeun ulikan ku universitas Stuttgart, kakurangan magnésium lumangsung utamana grup pasén mindeng. Numutkeun studi a gaduh ukur 11% tina insulin jeung 15% tina non-insulin-gumantung pamilon ulikan nilai magnésium optimal. Alesan keur nilai low rugi magnésium ngaliwatan ngaronjatkeun kaluaran cikiih disebutna. Ieu konsekuensi métabolisme gula getih kaganggu.

Pikeun nutupan sarat magnésium poéan di pangan tinangtu kayaning siki sunflower, bran gandum jeung séréal sakabeh atawa malah oatmeal, kacangan sarta kacang oge suppliers relevan. Kaasup produk ieu kana diet biasa, kakurangan magnésium kuat téh langka bisa dipiharep.

Tanda kakurangan magnésium

Gejala kakurangan magnésium akut nu beuki kajadian twitching otot jeung otot spasms, kitu ogé hiji karentanan ngaronjat nepi tegangan otot, sprains sarta lawon otot. Restlessness, tremor, masalah sirkulasi jeung headaches ogé bisa nunjukkeun kakurangan magnésium. Lamun dahar loba alkohol, aksés diuretics na laxatives, atawa nyokot Pél kontrol kalahiran, kudu Resort ka suplemén dietary kalawan magnésium.

Pariksa kualitas suplemén magnésium

suplemén magnésium henteu sadayana sami. konsentrasi pisan béda teu sadayana ngandung magnesium dina formulir organik (magnésium citrate). Sanajan kitu, citrate ramah-awak ieu téh hadir dina sagala pangan sarta kituna kedah hadir dina suplemén gizi. Atlit kudu nengetan hususna ka dosage tinggi jeung nu boga produk teu kaasup gula mungkin atanapi pangamis jieunan.

Konsékuansi tina overdose

Kalawan magnésium nu eta behaves kawas kalawan vitamin C: Saatos ngarekam, eta bakal gancang dibongkar. kituna kadar magnésium pisan tinggi dina getih téh saperti teu mirip jeung nyangka ukur infusions atanapi karusakan ginjal. Lamun tingkat magnésium teuing tinggi, tapi bisa lumangsung paralisis, nu ogé mangaruhan engapan jeung régulasi tekanan getih. Dina kasus ékstrim, eta lajeng bisa datangna koma.

"10 menit paduli poé" - kaki diabetik di tempoan

Lamun datang ka topik perawatan kulit, paling munggaran mikir raray. Sanajan kitu, pasén kudu nengetan hususna ka suku maranéhanana: ku persistently elevated kadar gula getih mindeng ngabalukarkeun impairment aliran getih sarta fungsi saraf - kalawan konsekuensi fatal, sakumaha dipedar hiji podiatrist di wawancara.

Pasén mindeng sangsara ti gangguan jiwa (neuropathy), nu noticeable utamana dina suku. Kumaha carana sangkan ieu lumangsung?

gangguan saraf di penderita diabetik anu mindeng langsung patali ka periode nu lila ngaronjat atanapi kadar gula getih kirang ngawasaan. Saraf salaku insulasi sambungan kabel kakuatan - sarta isolasi ieu diserang ku gula getih ngaronjat. Ti tuntung saraf nu utamana sénsitip kana toes, ngajadikeun diri a neuropathy biasana aya salaku noticeable munggaran.

Naha aya perawatan suku kacida pentingna pikeun pasén diabétes?

Nalika saraf anu ruksak ku neuropathy, sabar geus boh mangrupa ngurangan atawa henteu beuki nyeri: tatu Minor, retakan dina kulit atawa dina cornea nu teu pisan atanapi ukur kasep pisan bewara. Kuman atawa fungi nu tembus tatu sapertos lajeng bisa ngabalukarkeun radang parna. pedicure kasebut jadi penting pikeun nangtukeun daerah masalah dina kulit prematurely, atawa pikeun sakabéhna ulah aranjeunna di pasén. ruksakna permanén ka suku bisa sakitu legana jadi digubris.

Sabaraha pasén waktu perlu investasi pikeun perawatan kaki poean? Naon maranéhna ngabogaan nengetan?

Eta sadayana gumantung kana kumaha heubeul sabar. Hiji pasien manula perlu umumna rada leuwih ti nu leuwih ngora. Tapi pangalaman abdi, usaha keur leuwih ti 10-15 menit sapoé téh. Pasén kedah mimitina pastikeun yén kulit maranéhanana tetep supple ku poean nerapkeun lotion. Mecenghulna retakan kulit anu teu merlukeun dibedah. ngawaskeun poean kalawan eunteung oge kacida pentingna. sabar tiasa ngakuan tatu salaku minor mimiti na aranjeunna neangan dirawat.

Naon anu utensils perawatan kaki diabetik utama pikeun imah?

Di dieu mimiti sadaya, prinsip: taya objek nunjuk atawa seukeut kayaning gunting atawa Hornhauthobel. Kulit nu aya dina dasar atawa kulit kuku pisan sénsitip sarta bisa sahingga gampang luka. Pikeun shorten nu kuku kuring nyarankeun file kaca, nyoplokkeun cornea nu batu pumice.

Kawas loba pasien dirina boga awal neuropathy?

Kira sapertilu pasien kuring boga neuropathy a. Dina satengah pasien ieu, neuropathy ieu malah geus dibaca.

Salaku gejala neuropathy tiasa manifest téa?

Loba pasien datang ka kuring sarta ngabejaan ngeunaan tingling atawa ngaduruk kulit, utamana peuting. Ieu disebut oge tambah gejala, jadi hiji overstimulation umum kulit. gejala sapertos anu indikasi hiji neuropathy incipient. Dina hambalan canggih, ieu disebutna gejala négatip, nyaéta sabar ieu kaleungitan sensasi dina suku. Résiko kulit jeung ruksakna kuku nambahan nyata, sabab sanajan persepsi nyeri nurun.

Kumaha nangtukeun awal neuropathy?

Mun sabar datang ka kami pikeun kahiji kalina kana prakték, urang kumpulkeun heula sadaya tuntas kaayaan suku. Salian mangrupa ujian umum tina tanduk aya, bisul na retakan dina kulit urang nyieun sababaraha tés neurological, saperti uji tuning garpu. Dina ieu kuring nganggap sabar a depresi / béja tuning garpu ka sagala rupa titik tina suku jeung pariksa naon extent sabar tiasa ngarasakeun vibrations. Hiji pasien kalayan neuropathy pisan dibaca ngarasa euweuh Geter langkung di test ieu.

Naon tiasa pasén keur mencegah neuropathy sateuacanna atawa ngalambatkeun progression nu?

Nu penting nyaeta kahiji, kontrol tingkat glukosa getih ku diabetologist atawa kulawarga dokter. Anu masih rutin mertahankeun suku-Na jeung kamungkinan kadatangan podiatrist a, nyata bisa ngurangan résiko Fußschädigung. Ogé, latihan nyukupan pohara penting. The diabetologist kalawan kami teu unggal taun ku grup rojongan diabetes a amprok leutik dina Rhine. Dina hal ieu, nu diukur di awal jeung di ahir kadar gula getih. Peserta nu salawasna reuwas kumaha satengah sajam tina latihan pangaruh positif kana kadar gula maranéhanana. tangtu, hiji kadar gula getih low ngurangan résiko tina neuropathy. Sajaba ti éta, aya benfotiamine suplemén yén counteract ngembangkeun karuksakan saraf sarta sirkulasi masalah geus di diabetes tahap awal. Aya masalah sapertos sensations abnormal dina suku jeung leungeun bisa éféktif alleviated jadi.

Naon sufferers anu nyokot préparasi benfotiamine laporan?

Salah sahiji pasien abdi sapertos ngawengku ubar pikeun leuwih sataun. Manehna boga hiji neuropathy pisan dibaca. sarta aranjeunna dilaporkeun yén éta boga seizures leuwih salila genep bulan di anak sapi - kalawan dirina geus disaluyukeun ngaronjatkeun rasa sensasi di suku ku cara nyokot.

Naon bisa lumangsung lamun neuropathy henteu diperlakukeun?

Konsékuansi jangka panjang neuropathy untreated anu fatal: euweuh correctable deformities tina suku, calluses, sarta borok mindeng kaayaan. Mun lajeng germ hiji asup na aya inflamasi, hiji suku diabetik bisa ngamekarkeun eta - dina kasus ékstrim suku atawa bagian tina suku nu malah kudu dihapus.

Naha awéwé boga perhatian bayar béda jeung suku maranéhanana loba ti lalaki? Aya béda?

Awéwé umumna sangkan hadé dina suku maranéhanana ti lalaki. Éta dianggap innately langkung lengkep ihwal care jeung kageulisan. Tapi Kuring salawasna diajar yén lalaki - lamun maranéhanana sakaligus informed tina resiko tina neuropathy - disarengan komitmen kolaborasi sakumaha awéwé.

Salaku panas husus: Naon teu podiatrist nu?

Dupi urang ngajalankeun sakumaha pasén tataranjang suku on pantai?

Dasarna, salah kudu ngajalankeun salaku tataranjang suku diabetik on pantai. Tapi geus mangrupa neuropathy slight sateuacan, abdi niatna mamatahan ngalawan eta. Résiko tatu tina tip atawa objék seukeut kayaning batu leutik, cangkang atawa flotsam pisan tinggi. Ieu bisa gelembung and inflammation lumangsung, nu hésé pikeun ngubaran. Eta bakal karunya a lamun salah harms suku-Na permanén alatan hiji pantai walk satengah jam.

Kumaha pasén bisa nulungan suku maranéhanana dina poé haneut?
Remen, suku ngabareuhan lajeng beuki gancang tur aya titik tekanan. bareuh sarta bruising sapertos nu biasana ngan leutik busung lapar, bahya. ubar gancang jeung refreshment nyiptakeun mandi kaki tiis di dieu. Tapi ieu kudu lepas teu leuwih panjang batan tilu menit. kulit baris jadi ki sunda nu ni'mat nu penetrasi tina kuman jeung fungi.
Dina usum panas, salah bisa geus resep mun teu ngagem sapatu nice, sagampil awewe!

Naon anu pilihan lamun anjeun geus boga hiji karusuhan neuropathy / saraf incipient?

Dina pamadegan mah meunang kaséhatan kudu sok aya di foreground nu. Pasén kalawan neuropathy kudu ménta diri patarosan: Naha Abdi hoyong sapatu fashionable ngagem atawa ngalakukeun hal pikeun kaséhatan kaki kuring?

darah tinggi di urang jeung diabetes

darah tinggi na diabetes lumangsung teu ngan sering babarengan - aranjeunna oge boga di umum nyaeta aranjeunna tetep sarta waktu mindeng lila unnoticed sahingga moal atawa anu inadequately dirawat. Nepi ka 80 persén urang jeung diabetes tipe-2 geus elevated tekanan getih sarta tipe diabetes 1 eta lumangsung dina nepi ka 40 persén kasus. faktor résiko ngaronjat pikeun penderita diabetik kalawan hipertensi anu kasakit jeung microvascular utamana cardiovascular komplikasi.

darah tinggi nyaéta kasakit serius. Lamun tekanan getih terus naek, Karuksakan pembuluh darah badag sarta leutik nu nyadiakeun awak kalayan oksigén. Dina loba kasus, korban teu sadar hipertensi teh, sabab ngarasa pas na kuat. Ieu, kumaha ogé, resiko consequential, kayaning stroke a ningkatkeun nyirorot. Mindeng, tekanan darah tinggi anu ngan noticed lamun karuksakan consequential geus lumangsung. Disababkeun diabetes jeung hipertensi cicingeun babarengan, organ uninvolved bisa parah kapangaruhan mimitina. Kasakit ni'mat konsékuansi tina sejenna sabalikna.

darah tinggi na diabetes

World Health Organization (WHO) geus tangtu garis antara normal jeung luhur: tekanan getih dina 140 / 90 mmhg. balik saluareun nilai nu disebut tekanan saluhur anu kudu diolah. Salajengna, WHO ngahartikeun wewengkon ogé handap 140 / 90 mmhg, tekanan getih dianggap "luhur-normal". Dina pasén, contona, aksi hypotensive tiasa mangpaat geus di lapangan. A rekomendasi WHO nyaéta tekanan getih tina kirang ti 120 / 80 mmhg dieu.
Hipertensi atanapi artéri disebut hipertensi, mangrupakeun kaayaan normal pikeun paling pasén. Nurutkeun pembimbing diabetes ngeunaan 70 persen sadaya jenis 2 gaduh tingkat diabetes elevated. Ngeunaan sabelas taun sanggeus diagnosis, jumlahna naék ka 80 persen. Dina tipe diabetes 1 jelas, hubungan antara tekanan darah tinggi jeung diabetes rada handap. Tapi didieu aya salah dina dua, ngaronjat taun kurang 20 sanggeus hasil uji getih diagnosis.

darah tinggi na épék na

serangan hipertensi nyalira atanapi dina kombinasi kalayan faktor résiko lianna kayaning diabetes, lemak getih luhur: atanapi roko dina pembuluh darah. Di handap ieu mangrupakeun elastis di jalma sehat sarta bisa adaptasi jeung kaayaan beban masing-masing. Sanajan kitu, alatan tekanan tinggi konstan ngabalukarkeun beban kontinyu tina témbok arteri nu bisa ngakibatkeun parobahan vascular. Ieu nu dipirig ku thickening, calcification sarta leungitna élastisitas of bejana. bejana janten narrower jeung getih tekanan luhur tur luhur. Jadi hiperténsi daun dina waktos tanda na di sababaraha organ: eyesight goréng, serangan jantung, ginjal rusak jeung stroke tiasa hasil. ditinggalkeun untreated, karuksakan serius kana organ bisa lumangsung. Dina pasén, résiko stroke ngaronjat ku saloba tenfold.

darah tinggi

Jadi dadasar pikeun pengobatan hipertensi ogé dina pengobatan diabetes, hiji gaya hirup sehat sarta salian kontrol gula getih, review périodik tina tekanan darah tinggi. Nilai ukur darah kudu dirékam sapanjang kalawan tingkat glukosa getih di pasén diary dina urutan candak unsur béda jeung éfék anu kaayaanana sapopoé di glance a. The Tinjauan sahiji nilai anu jadi dadasar pikeun ngeset tujuan terapi na nangtukeun ubar nu kudu jadi dikaluarkeun pikeun tabib.

penting pikeun sabar luhur kabeh ukur darah tinggi nu biasa ogé nginum obat teh, sanajan saatos tujuan terapi saharita geus ngahontal. Nurutkeun pembimbing diabetes loba pasien darah teu nyandak Pél maranéhanana, jadi loba korban teu ngahontal target maranéhanana. Alesan pikeun ieu seueur. Mindeng maén efek samping aub. Lamun ieu lumangsung, tamba teu kudu dilanjutkeun tanpa otorisasina, tapi mangrupa konsultasi jeung dokter téh dicokot.

Point of contention: Aspirin terus nyegah aterosklerosis?

Anu geus cageur serangan jantung, geus afterwards mindeng diperlakukeun kalayan aspirin. Malah penderita résiko dianjurkeun pikeun lila nyandak 100 mg Aspirin sapoé pikeun nyegah serangan jantung. jenis ieu pencegahan ayeuna katempona kontroversial.

Di pasamoan taunan tina Society Éropa pikeun Heart Kedokteran (ESC) ulikan badag skala diwakilan nu nyadiakeun mangpaat aspirin pikeun pencegahan panarajang jantung sual. Ulikan aub ampir 3.350 lalaki sarta awéwé 50 yuswa kungsi milu nepi ka 75 taun. Pikeun sakabéh pamilon anu aterosklerosis panyakit geus kapanggih samemehna.

Naon aterosklerosis?

Dina aterosklerosis, aya narrowing na hardening of arteri oksigén-mawa (arteri). Laun, beuki loba gajih anu disimpen kana tembok wadah tina arteri. Hal ieu ngajadikeun aranjeunna henteu ngan beuki loba sempit, tapi ogé beuki heuras, supaya getih moal bisa ngalir ngaliwatan leres. teh narrower arteri nu, anu gede resiko nu hal detached ti gajih hardened on dinding pembuluh getih sarta clogs arteri. Ngaliwatan sumbatan ieu bisa ngabalukarkeun kakurangan suplai jantung jeung serangan jantung bisa micu. Kirang bisa nepi ka tiwasna, tapi pisan pikaresepeun Masalah sirkulasi dina suku, panon jeung di palangkangan nu. Aranjeunna manifest diri salaku ngaduruk, masalah visi jeung peluh. Diantara nyababkeun aterosklerosis kaasup diabetes mellitus, predisposition genetik, diet goréng, kurangna latihan, ngudud, sarta teu saeutik umur maju. Lamun sababaraha faktor pikeun aterosklerosis, kayaning roko, diabetes jeung obesitas babarengan, naek résiko sakabéh.

Kumaha tiasa Aspirin pitulung ngalawan aterosklerosis?

Aspirin sabenerna ngan nami brand pikeun ubar ti bayer. Bahan aktif utama tamba asam acetylsalicylic sarta disingkat burit. Ass nyeri breastfeeding, nyegah radang jeung ngurangan muriang. Sajaba ti éta, aspirin keur mencegah adhesion platélét na plak dina arteri. Keur kitu, bayer sells hiji-dosis low aspirin varian disebut aspirin Cardio®. The 100mg tablet dicokot poéan pikeun nyegah jalma kalawan faktor résiko sababaraha pikeun aterosklerosis. Tétéla, kumaha oge, tamba henteu ampir salaku éféktif jadi dianggap saméméhna.

hasil ulikan nguciwakeun

Dina "Aspirin pikeun asimtomatik aterosklerosis" ulikan pamilon 3.350 dibagi kana dua grup: hiji group narima leuwih 8 taun hiji perlakuan teu epektip (placebo), grup lianna narima unggal dinten 100 mg aspirin. Salila 8 taun sagala acara kaséhatan kayaning stroke atawa serangan jantung anu documented. Malah lamun hiji operasi pikeun lawang na restorasi tina wadah anu ieu perlu, nu kacatet dina pangajaran. Sanggeus parantosan ulikan kasebut, némbongkeun yén dina grup aspirin pamilon 181 sempet ngalaman stroke, serangan jantung atawa restorasi vascular. Dina grup placebo dibandingkeun kalawan ukur 176 relawan. nalungtik ieu memang teu dijieun husus pikeun jalma jeung diabetes, tapi loba pasén diabétes anu milu. Ti diabetes tipe-2 mangrupakeun salah sahiji faktor résiko utama pikeun aterosklerosis, nu teu héran. Dina kacindekan pangajaran, anu peneliti nunjuk kana pangaruh leutik aspirin atawa aspirin dina pencegahan kasakit cardiovascular. Jadi résiko geringna serius teu bisa diréduksi ku tablet leutik per poé. Ngan usaha tina parobahan gaya hirup arah leuwih latihan sarta diet healthier bisa ngeureunkeun konsékuansi pikaresepeun of aterosklerosis.

olahraga gunung sarta panyakit cardiovascular

Dina kacilakaan mountaineering fatal leuwih ti dua per tilu téh alatan gagalna cardiovascular. Hikers na skiers nu paling kapangaruhan. Kedah jalma kalawan kasakit cardiovascular kituna dispense nyetir on hiking na ski?

gagalna jantung ngadadak ngarah pati lumangsung dina populasi umum dina hiji ka dua kasus per jalma 1.000. Nyieun eta sababaraha sabab rarer maot, tapi utamana di gunung statistik kacilakaan anu emergencies haté sanggeus ragrag cukang lantaran paling umum kacilakaan. Nyaéta olahraga gunung for teu urang jeung kasakit cardiovascular kituna henteu sakumaha cageur salaku ngaku loba média jeung dokter?

beban Cardiovascular ku olahraga gunung

Hiking na ski anu ku tebih olahraga gunung nu pang populerna di sadaya. Naha usum tiis atawa panas, loba instansi perjalanan nawiskeun pakét wisata ka resorts ski pang populerna. Naha vacationers ngagaduhan pangaweruh saméméhna atawa mawa kabugaran fisik maranéhanana pikeun ventures misalna, pariksa operator wisata, tangtu moal. Numutkeun studi ku Badan Asosiasi alpine Jerman (DAV), résiko maot cardiac dadakan di ski teh bade liwat serangan jantung nu geus kaliwat ngaronjat ku ampir 100%. Nalika hiking ku ukur ngeunaan 10%. Utamana lalaki nu dimaksud aya ti 34 taun. Bari hikers inexperienced panganyarna ti 40. Umur kudu ati, résiko a darurat cardiac kalawan skiers ngembang pesat nepi ka 50 sabudeureun. Biasana eta prihatin jeung casualty ka jalma anu kungsi complied kalayan sagala precautions sanajan kasakit dipikawanoh kayaning diabetes, darah tinggi, kolesterol tinggi na panyakit jantung: Sanes maranéhna bisa migawé di test stress imah, ditéang nasihat médis pikeun liburan atawa aktivitas rutin fisik ,

Gunung Olahraga henteu ngabalukarkeun emergencies haté

Jadi résiko jantung sarta kagagalan sirkulasi sanes kagiatan olahraga di rupa bumi gunung, tapi rada di kurangna persiapan loba olahraga occasional. Anu spends waktos bébas na lolobana nonton televisi, teu bisa ngaharepkeun kinerja puncak fisik dina pakansi. Kanyataan ieu, kumaha ogé, sakumaha mindeng lunta, sakumaha ayana dipikawanoh panyakit cardiovascular sorangan. Saha masih washes handap nginum obat haténa saméméh ninggalkeun kalawan nightcap hiji, kantun akting irresponsibly. Leres mun moto "Sport nyaeta sehat sarta salawasna" disregard skiers na hikers inexperienced salawasna wates fisikna. emergencies haté di gunung geus bisa dicegah di hal nu ilahar, lamun atlit kasempetan geus noticed sababaraha aturan kaamanan dasar.

Kumaha anjeun tiasa nyegah emergencies haté di gunung?

"Kaayaan mahiwal hartosna pikeun organisme salawasna stress" nu spesialis jantung Martin Buscher sarta élmuwan olahraga Martin Huber ti septic Insbruck nyebutkeun. 50% tina kabeh emergencies cardiovascular lumangsung dina dinten pakansi munggaran alatan exertion kaleuleuwihan, kayaning teuing gancang Mimitian leumpang di tempat mimiti leumpang di. jadi teu puguh Huber na Buscher niatna dianjurkeun bisa dilumangsungkeun di awal hiji nguji stress wisata sarta checkups di dokter pikeun ngadeteksi naon panyakit cardiovascular. Mun hiji kasakit heubeul dipikanyaho, faktor résiko kudu minimal. Ieu ngandung harti yén gula getih sarta kadar kolesterol sarta tekanan getih kudu pancen dinormalisasi saméméh miang. Pikeun unggal atlet kasempetan hiji latihan rehabilitasi tailored individual anu dianjurkeun: Dina panjang walks kalawan ransel beurat kedah meunang dipaké pikeun jadi geus di imah kalawan walks panjang sarta pakait bagasi. A galur alatan deterioration ngadadak cuaca nu bisa jadi saméméhna dihindari. Pikeun sakabéh ski jeung hiking wewengkon Jérman, Austria jeung Swiss tiasa ku telepon atawa dina internét 24 ramalan cuaca query jam na wisata.

Bestseller Nr. 1
Bestseller Nr. 2
Ujang Uji Glukosa Accu Chek, Paket 1er (Potongan 1 x 50) Pintonan
  • Kuantitas: 1X50stk
  • Katepatan ukur ukur
  • Katepatan tinggi
tawaranBestseller Nr. 3
Medisana Toel test glukosa getih strips 79038, 1er Pack (1 50 x sapotong) Témbongkeun
  • téhnologi test strip keur ningkat akurasi di diabetes
  • Pangwanoh Underfill (jumlah diperlukeun getih: 0,6 ul)
  • Sanggeus muka can, nu uji strips 3 bulan anu tangguh
  • Tes glukosa getih strips ti Medisana, mangrupakeun alat médis
  • Lingkup suplai: Meditouch strips test glukosa getih (potongan 50)
tawaranBestseller Nr. 4
Uji SDFFF Getih Glukosa Strip 50 PCS
  • Ongkos pisan rendah per test
  • Tabungan anu luhur dibandingkeun sareng ujian anu dibandingkeun
  • gampang ngagunakeun
  • Ngan jumlah getih anu diperyogikeun
  • Biaya minimal pikeun tiap tés
tawaranBestseller Nr. 5
Uji SDFFF Getih Glukosa Strip 200 PCS
  • Ongkos pisan rendah per test
  • Tabungan anu luhur dibandingkeun sareng ujian anu dibandingkeun
  • gampang ngagunakeun
  • Ngan jumlah getih anu diperyogikeun
  • Biaya minimal pikeun tiap tés
Bestseller Nr. 6
Ujian Accu Aviva nguji 50, 50 gDisplay
  • Tés glikemia (mmol / l)
  • Pencét kana qui pikeun pariksa kasaluyuan produk ieu sareng modél il tuo
tawaranBestseller Nr. 7
Beulis GL 44 & GL 50 Ujian Ujian, 2er Pack (2 x 50 Ujian) Pintonan
  • strips test glukosa getih
  • Dina uji kualitas jajaran tés
  • Cocog pikeun dianggo pribadi
tawaranBestseller Nr. 8
Beulis GL 44 / GL 50 ujian léngkah (2 x 25er tiasa) ningalikeun
  • strips test glukosa getih
  • Cocog pikeun dianggo pribadi
  • Tes ujian 2x25 di kaléng 2
  • Saatos muka kaléngan, uji coba 3 sasih awét
tawaranBestseller Nr. 9
Adian ujian getih gula Adia, potongan 200, pedah pedah pikeun kadali gula getih nganggo indikator diabetes
  • adia Darah Uji Glukosa (200 St.) cocog pikeun adia Getih Glukosa Darah - ku kituna anjeun tiasa nguji gula getihna leres sareng merenah dugi ka 200x! Langkung mirah ti sisan test glukosa getih sanés!
  • Ukur gula diabetes anjeun nurutkeun standar DIN EN ISO 15197: standar 2015. Jalur tes diabetes anu kualitas luhur, akurat sareng dina harga anu remen henteu saé. Kontrol kualitas angger.
  • Lapisan test gula cocog pikeun ngukur gula getih (gula) dina manusa, tapi ogé conto dina ingon-ingon (ucing, anjing).
  • Tes tes gampang diatasi, nyaéta kodeu prior alat anu henteu diperyogikeun. Kalayan sakedik getih anjeun kéngingkeun hasilna dina detik 5.
  • Cocog pikeun sistem pangukur gula getih (adia glukosa getih), anu anjeun ogé tiasa mendakan di Amazon.
Bestseller Nr. 10
Hiji Toél Uji Tiduh Sentuhan - 50 Pintonan
  • Hiji Tipe Uji Token Ultra 50 CT Int 3 Basa: Inggris, Spanyol, Portugis
euweuh sora acan.
Mangga antosan ...