laju basa

0
1031

Naon laju base?

Laju base mangrupakeun laju dipikaresep variabel di Jerman jeung Austria nu ngagaduhan ka evaluate jasa ibukota. Hal ieu recalculated dua kali sataun pikeun incipient satengah tina Deutsche Bundesbank. The Bundesbank Jerman aimed pikeun itungan dina garis jeung Bank Séntral Éropa (ECB). Saatos itungan laju basa diterbitkeun resmi. Ku kituna, laju base oge rate pasar resmi.

Salaku laju evaluasi kapentingan basa dina wangun nu tangtu jadi dadasar pikeun ngitung laju dipikaresep standar.
Laju interest standar anu biasana diperlukeun pikeun klaim keur mayar tina judgments pangadilan. Dina ayat EU diréktif 2000 / 35 / EC wajib dilaksanakeun 3 hurup d, perda pikeun laju basa pikeun merangan pembayaran telat dina transaksi komérsial dina artikel 1.

Jangkungna tina laju dipikaresep basa di Jerman

Laju basa téh verändlich sarta unggal genep bulan saprak 01. 2002 diitung luyu jeung § Januari 247 tina Code Sipil tina Deutsche Bundesbank. Preparatory mun bubuka na, anjeunna on 01. Nyetél Séptémber 2001 sanggeus laju lajeng lumaku base (sanggeus hukum transisi diskon) jeung parobahan kantos ti 01. Janur na 01. ku titik persentase, geus robah ukuran rujukan tina laju base saprak itungan panungtungan dina bulan Juli nu sasuai. Nilai laju basa téh salawasna 88 dadasar titik dihandap nilai rujukan, nyaéta 0,88% dihandap rujukan ieu.

Rujukan tina laju basa

Salaku rujukan dina laju basa, operasi refinancing utama panganyarna ngeunaan ECB kana anu dimaksud saméméh dinten kalénder mimiti satengah séwang. A robah dina laju base nyaeta kahiji waktos geus on 01. lumangsung dina Januari 2002. Langsung saatos dinten kalénder mimitina unggal genep taun, nyaéta di 01. Januari jeung 01. Juli, nu Bundesbank Jerman kudu make dipikawanoh paduli dinten laju basa anyar. Kusabab 01. 2013 Januari cara ieu, nyaéta négatif.

Hartina laju basa di hukum sipil

Kadé nangtukeun ongkos utamina pikeun itungan dipikaresep standar, kapentingan dina perpajakan waragad, ogé waragad notaris.

Kreasi laju basa

Laju base geus diwanohkeun sanggeus tanggung jawab kawijakan moneter keur ECB ieu disiarkeun dina 01.Januar 1999 jeung diskon laju geus dileungitkeun. Nepi ka tanggal ieu geus mindeng disebut dokumén hukum, kontrak jeung hukum di diskon laju ieu, nu éta Bundesbank Jerman geus dijieun. Kiwari, Federal Bank Jerman narima ukur pelepasan saharita tina laju basa jeung analisis saméméh ngitung kalimah.
Kalayan hukum anu modernisasikeun hukum kawajiban laju base ieu pamustunganana direbut 01.Januar 2002 keur rada sababaraha wewengkon di BGB.

Laju Base di Austria

Dina Austria, aya sababaraha beda ti itungan laju basa di Jerman. Jawab itungan laju didieu teh Austria Nasional Bank, nu ngajadikeun hiji publikasi kalimah langsung saatos itungan maranéhanana dina ramatloka maranéhanana. Timing tina siaran nu aya kituna kasarna sarua di Jerman. Sanajan kitu, beda ukuran aya dina metoda itungan. Sanajan Austria sarta Jerman milik aréa mata uang sami, laju basa keur alesan ieu béda. Alesan utama pikeun ieu yén robah minimum dina laju refinancing tina ECB kudu di 0,5 persentase titik. Ngan laju base bakal robah pisan. Ku kituna, parobahan laju basa di Austria oge loba kurang kamungkinan kana lalajo.

Tumbu patali:

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...