minyak linseed

0
733
lein-minyak-beuli-2

Linseed minyak: ngeunah, rentang sehat sarta rupa kagunaan

minyak linseed boga keur loba abad salaku salah sahiji minyak healthiest. Alesan keur kieu perenahna utamina dina gizi berharga jeung sehat sarta asam lemak komposisi. minyak Linseed ayeuna katempo ku loba praktisi kaséhatan alami jeung gizi jadi Bausteinfür berharga diet saimbang tur professional médis nu beuki yakin tina pangaruh positif tina minyak nabati. Kumaha anjeun nempatkeun babarengan pikeun minyak flaxseed na linseed dina artikel ieu sakabeh informasi penting.

Aplikasi tur éfék

minyak Linseed anu demonstrably dipaké dina Abad Pertengahan sarta nalika zaman kuna pikeun ngubaran rupa-rupa ailments fisik. Dina 15. Abad ka kapanggih loba pelukis kawentar, minyak kualitas luhur, ngagunakeun eta ti ayeuna on pikeun ngahasilkeun cét minyak.

lein-minyak-2
Dinten ieu kami nganggo minyak linseed di loba bentuk béda jeung dina loba widang kahirupan sapopoé. Naha di dapur, keur kaperluan médis, dina industri atawa karajinan - minyak Linseed mangrupakeun bahan konci dina loba produk.

Utamana keuna kitu, minyak teh geus dipikawanoh pikeun éfék kaséhatan mangpaat na eta kasampak pangaruh pisan positif dina sistem cardiovascular sakabéh sarta tulang jeung sendi. Teu saeutik minyak linseed boga rasa alus teuing jeung pohara populér malah jadi impregnation pikeun kai - a leres multi-bakat nu kudu aya di unggal rumah tangga.

Sipat husus tina minyak linseed

minyak Linseed dihasilkeun tina linseed sarta eta geus lila di dapur sakumaha salah sahiji minyak nabati paling berharga. Ngaran Latin nyaéta Linum usitatissimum. minyak teh bisa excellently dipaké di dapur nyiapkeun rupa masakan. Ku nutty, rasa rada pait, nya éta cocog antara séjén cocog pikeun Perbaikan tina salads. Saméméhna, jalma ngaapresiasi lobana mangpaat tina Linum usitatissimum na jadi aya geus paningkatan di dapur keur dipake, tapi ogé pikeun ngahasilkeun kosmétik.

lein-minyak-widang-2Linum minyak usitatissimum ieu pisan euyeub, kituna, ideally cocog pikeun ngagedekeun dahareun ka manner saimbang dina asam lemak omega-3 na. Naon qualities positif bisa attributed ka asam lemak omega-3, ieu ogé dipikawanoh:

- Éta nu pilihan kahiji kasakit cardiovascular.
- Anjeun boga pangaruh positif kana eyesight.
- empower uteuk.
- Éta mantuan tetep kamampuhan konsentrasi.

Sajaba ti éta, Linum minyak usitatissimum kénéh ngandung sababaraha bahan cageur lianna. Ngaliwatan campuran cageur ieu tingkat gajih getih anu positif dipangaruhan sarta kadar kolesterol ningkat nyata. Remen minyak linseed ieu kituna dipaké salaku hiji perlakuan alternatif pikeun ngurangan kadar kolesterol dina pangawasan médis sustainable.
Diabetes panyakit sejen nu bisa curbed ku linseed atawa nyegah sangkan geus jalma gering bisa ngurangan jumlah insulin diperlukeun nyirorot. Bari nyandak minyak, tekanan getih ogé bisa ngurangan dina jangka panjang.
Sajaba ti éta, ieu dianjurkeun sufferers utamana alergi sabab mantuan sistim imun nu mémbran mukosa jadi kuat.

Hasil tina sagala studi saméméhna sarta uji éta pisan positif. Kituna minyak flaxseed sigana janten nyata kabeh-rounder.

Asal jeung produksi

Aya tipena béda minyak Linum usitatissimum. Teh minyak ditangtukeun ku proses mencet tiis, éta dianggap kualitas utamana tinggi, anu dina hal ieu ukur hawa low anu dipaké dina produksi, sangkan yén ciri geus tetep ngandung jeung eusi anu dileupaskeun ukur gently. padet nu ditunda nu lajeng dikaluarkeun tina minyak bersih teh pulih. Ku kituna éta idéal pikeun konsumsi atah atawa keur kaperluan farmasi.
Mindeng minyak linseed dilabélan "Oxyguard" atawa manggihan "omega aman". Ogé ieu minyak anu geus ditangtukeun ku mencet tiis. Sanajan kitu, minyak ieu dihasilkeun di dieu handapeun atmosfir pelindung. Ieu keur mencegah kontak tina minyak jeung hawa, supaya durability nu naek.
Di wewengkon karajinan ngagunakeun minyak anu dihasilkeun tina disebut panas mencet, sabab di dieu mangrupakeun merek masih loba slime sarta ditunda padet ngandung. Ogé minyak refined digunakeun sacara éksklusif di karajinan salaku pangleyur kimia anu dipaké sanggeus ékstraksi pikeun misahkeun éta minyak murni ti filtrate nu. Bahan dua prosedur berharga nu leungit, jadi eta geus teu anéh dianjurkeun pikeun diet urang.

Linseed rasaMineral jeung vitamin

The sababaraha mineral jeung vitamin dina Linum minyak usitatissimum pisan mangpaatna pikeun kaséhatan urang. Ieu ngandung loba lésitin, protein, cadmium na Linamarin kaasup (ngeunaan 20 persen). Sajaba berharga provitamin A jeung vitamin C, D, E jeung K kaasup, kitu ogé B1, B2 na B6 téh. bahan penting lianna nyaéta stérol, pantothenic, folat jeung asam nicotinic. Ogé, unsur renik ngandung dina minyak (beusi, kalsium, kalium, kalsium, seng, magnesium, iodin, sodium, tambaga) sarta mineral anu dina dahareun kami tina pisan pentingna.

Ku kituna, asam lemak teu jenuh nu bisa boga pangaruh positif kana kaséhatan, hiji 40 panghasilan nepi 50 g flaxseed téh cukup pikeun minuhan sarat poéan hiji sawawa. Tina sakabeh minyak nabati anu minyak Linum usitatissimum boga konsentrasi pangluhurna asam lemak omega-3. Dina hal ieu, eusi asam lemak ésénsial ieu bisa nepi ka sapuluh kali leuwih luhur ti dina minyak lauk.

bahan

Loba bahan dina Linum minyak usitatissimum materially bisa mangaruhan urang well-mahluk. Gumantung kana aréa tumuwuh tina minyak linseed dina komposisi asam lemak omega-3 nu ngandung bisa rupa-rupa. Sahingga minyak di tiasa, contona ...

  • saukur ngandung 10% asam lemak jenuh (misalna. asam palmitic, asam stearic) jeung% jenuh asam lemak 18
  • ngandung 72% asam polyunsaturated lemak (misalna., asam oleat, omega-6- jeung asam omega-3-linoléat)

Sajaba asam lemak polyunsaturated dina gilirannana ngeunaan 12 - 24% omega-6-linoléat asam sarta 45 - 70% omega-3 asam lemak asam alfa-linolenat bisa jadi ngandung. A saimbang sarupa boga ukur minyak cumin hideung, pangaruh positif na on kaséhatan ogé geus digali saméméhna dina sababaraha studi. Sanajan kitu, loba kamiripan dina épék tina dua minyak nu kapanggih, alatan tingkat tinggi asam lemak.

Wirkung

Jumlah tinggi asam lemak dina minyak nabati keur facilitating ngangkut impulses saraf sarta ogé nyumbang kana kanyataan yen saraf anu ruksak kurang. minyak Linseed tiasa kituna ku ieu sipat gizi mangaruhan duanana sistim saraf, kitu ogé peran na ngarojong pikeun pengobatan panyakit.
Asam lemak oge ngabantu sangkan sél saraf dina awak, nu utamana penting pikeun otak urang ngawula. Barudak na rumaja kudu ngeunaan asam omega-3-lemak, supaya jaringan sél saraf maranéhanana bisa ngamekarkeun leres.
Dasarna, tiasa ngabantu ku rentang sakabeh kasakit linseed minyak ti titik médis of view:

1. Ieu nyegah arteriosclerosis (hardening tina arteri), sabab hususna alfa-Lineolensäuren inhibiting éfék ngandung on ieu prosés radang dina awak urang.
2. gejala osteoarthritis ogé bisa alleviated.
3. Ieu bisa nyegah diabetes, sabab weakens sanggeus dahar nilai gula getih tina. Hiji tingkat glukosa getih luhur: dianggap faktor résiko utama pikeun ngembangkeun diabetes.
4. minyak Linseed tiasa alleviate gejala Rhema.
5. Gizi ngandung dina minyak nabati anu kacida radang, jadi résiko panyakit rematik bisa ngurangan.
6. Asam lemak omega-3 dina minyak nu bisa ngatur tekanan getih.
7. Bisa ngajaga ngalawan serangan jantung, sabab strengthens sistem cardiovascular ku mastikeun yén awak urang anu terus disadiakeun kalawan gizi sarta energi jeung sakaligus dihapus bahan runtah hasilna tina métabolisme nu.
8. Pikeun phlebitis atanapi varicose urat na phlebitis, sabab aliran getih anu nyata ningkat ku asupan biasa tina asam lemak omega-3.
9. Eta ngajaga ngalawan stroke, sabab ngabalukarkeun hiji éncér getih nu meh bisa ngalir kalawan bébas jeung uteuk urang.
10. Teu saeutik minyak bisa nurunkeun kadar kolesterol LDL sahingga nyegah komplikasi langkung serius.

rekomendasi linseed

dosage na

Naon sabenerna kalolobaan tutuwuhan ubar na pangan anu ogé lumaku pikeun minyak linseed: Ngan dina dosis katuhu, éta ogé bisa jadi aya mangpaatna pikeun kaséhatan. Teuing tinggi dosis a, kumaha oge, malah bisa ngarugikeun awak urang, kumaha.

The dosis kritis mangrupakeun ngeunaan 100 gram minyak per poé. Meureun salah henteu bakal meunang ide pikeun meakeun loba sapertos eta, naha nu mangrupa hiji overdose mungkin ogé dianggap saperti teu mirip. Sanajan kitu, ku sabab unggal lalaki dasarna mangrupa meta béda jeung nyadiakeun asam omega-lemak mangrupakeun 3 yén getih urang geus diluted, Anjeun kudu nyandak leuwih ti hiji maksimum 3 sendok Linum usitatissimum minyak sapoé dina munggaran.

kedah maranéhanana pikeun asam lemak bisa nembongkeun cara béda. Boh nyokot spoonfuls minyak murni salah - preferably isuk-isuk saméméh sarapan - atawa milih pikeun capsules minyak flaxseed. Kaasup dua capsules anu dicandak ku sagelas poean cai. Sugan anjeun boga minyak nabati kualitas luhur ogé ngan ngetik dina tiis dahareun: 1 - 2 séndok di smoothie anjeun, leuwih Salad atawa keur pemurnian sayur jeung kentang (sanggeus masak) meta dieu geus mujijat.

efek samping tina flaxseed

Kusabab komposisi gizi Linum usitatissimum dianggap salah sahiji minyak healthiest. Tapi, eta oge bisa janten resiko kaséhatan di tilu cara:

1. résiko Kaséhatan ku oksidasi?
Prosés oksidatif nalika di kontak kalayan oksigén dihasilkeun tina lawang sering na panjang tur ngaliwatan neundeun panjang, atawa neundeun lepat tiasa pikeun kaséhatan urang pikeun resiko. minyak teh nyaeta lajeng bisa didahar sarta janten rancid, nu tiasa gaduh éfék négatif dina beuteung, dicerna sarta kaséhatan sakabéh. Kituna, anjeun kudu salawasna mastikeun saméméh pamakéan anu minyak masih dina kaayaan alus teuing.
2. Mun hiji mungkin overdose?
Anu nyokot minyak overdosed sapopoé, risking kaséhatan Na. Hiji séndok minyak sapoé téh sagemblengna cukup pikeun minuhan paménta pikeun Omega 3 na 6 asam lemak salaku suplement ka diet sehat. Dina hormat ieu anjeun teu kedah yakin kumaha dosage bener kedah kasampak kawas bisi anjeun, anjeun tiasa menta nasehat médis GP Anjeun.
3. Dina tingkat luhur cadmium?
Meuli handapeun sadaya kaayaan mirah, kirang olahan minyak, sabab utamana produk tina pertanian konvensional mungkin gaduh hiji paparan cadmium ngaronjat. Ieu logam berat ngabahayakeun, nu utamana pikeun fértilisasi taneuh dipaké.

nerapkeun minyak linseed leres

Studi on minyak linseed

Dina Internét loba informasi bisa kapanggih dina studi ilmiah minyak linseed. Ieu mah sakadar ngeunaan panalungtikan di Éropa, tapi sacara internasional, élmu ngeunaan sipat sarta kauntungan kasehatan minyak linseed. Loba papanggihan ogé héd lampu dina bahan pasti, kayaning ulikan nu ieu dilakukeun ku Institute of Cardiovascular Élmu di Universitas Manitoba, Kanada. Henteu mung zat aktif dibéréndélkeun, tapi diantara hal séjén, anjeun ogé disebutkeun 3 lemak omega utamana kuat. Ieu ieu kapanggih yén minyak Linum usitatissimum téh hususna kapaké pikeun combating bad (LDL) kolesterol. Urang kadar kolesterol lowered, ieu ogé boga pangaruh positif dina haté manusa sakaligus. Contona, serangan jantung bisa nyegah sabab moal jadi obese ku kapal minyak linseed ku kolesterol jahat. Sajaba ti éta, peneliti ogé nerangkeun sipat anti radang tina siki flax jeung pangaruh preventif ngalawan sagala rupa panyakit.
Saterusna, loba artikel dina Advisors médis online on Internet anu diterbitkeun. Who wants to maca artikel sapertos hiji kedah ilaharna neangan moal lepas panjang. Hiji item utamana metot nyaeta, contona, ti Universitas Maryland, AS. laporan ieu diterbitkeun dina pinuh dina ramatloka sahiji Universitas sarta ngurus rupa-rupa studi relevan dina flaxseed jeung minyak. Efek positif dina sistem na koléstérol tingkat cardiovascular anu dikonfirmasi dieu.
Efek positif pikeun awéwé di ménopause geus disebutkeun dina pangajaran: 40 gram flaxseed per dinten kedah nyangking ngeunaan béda drastis dina watesan gejala kayaning flashes panas tur swings haté. Sajauh, ieu teu acan jadi pasti dikonfirmasi. Pikeun demonstrate efek dina ménopause panalungtikan sangkan salajengna ieu diperlukeun.
Teu sepa anu pasti teh studi kaayaan mangpaat kaséhatan ti Linum minyak usitatissimum pikeun penderita kanker. Sun ieu ditahan dina hasil panalungtikan dina kanker payudara, yén résiko kanker payudara bisa lowered ku cara nyokot flaxseed teu wungkul, tapi ogé mangrupa tumuwuhna tumor anu dicegah. Dina mangsa nu bakal datang hasil salajengna diharepkeun. Dina studi sato, efek Linum minyak usitatissimum ieu ogé diuji pikeun kanker titik, sarta kanker prostat. Ieu katalungtik ogé dina duanana kasakit nu ditelasan ku dahar sél minyak atawa kanker flaxseed. Sumber handap.

Flaxseed di dapur

minyak Linseed milik di dapur tina minyak nabati paling berharga sabab sabagian beunghar asam lemak omega 3. Ku alatan éta, hiji séndok minyak sapoé téh cukup guna minuhan sarat poéan asam lemak omega 3.
Dasarna, anjeun teu kudu panas minyak. Ku sabab eta mangrupakeun preferably cocog pikeun pemurnian na garnishing masakan tiis. salads héjo utamana seger ku rasa nutty tina minyak linseed fits sampurna, kitu ogé mun sprouts. Keur kitu, kualitas minyak nabati bisa saukur diaduk handapeun ganti baju teh. Teuing masakan kentang haneut, kualitas minyak mana ogé. Kentang Ku kituna digodog make krim Herring atawa kéju, contona, minyak linseed disampurnakeun ngaliwatan Spreewald jeung Lausitz.

meuli minyak linseed jeung toko

minyak Linseed kedah salawasna dilakukeun tinggi alatan hijina cara bisa ngamekarkeun pangaruh pinuh na, tangtosna. Informasi anu dikandung dina Linum usitatissimum asam lemak teu jenuh, anu minyak nabati pisan peka hawa sarta ngoxidasi gancang. Datang dina kontak jeung hawa atawa lampu, eta baris jadi rancid sanggeus waktu anu pohara pondok tur eta diganti ku péptida nu ngabentuk ogé rasa pait. minyak kudu disimpen dina botol kaca poék dina hal ideal, nu disadiakeun ku hiji tanggal béakna. Sanggeus pamakéan, nyaéta botol kudu salawasna janten pageuh katutup. Sacara umum, minyak nu bisa dipaké ngeunaan dua bulan ti tanggal pabrik.
Hal ieu ku kituna teu dianjurkeun mésér on stock, tapi minyak nabati kedah salawasna dipake pas mungkin. Tetep buli garing, poék jeung tiis di pangalusna dina kulkas.

kacindekan

Pikeun kaséhatan éta bisa ogé aya mangpaatna pikeun nyokot séndok poéan minyak flaxseed ka sorangan. Sugan alatan kasakit malah bisa dicegah ku cara nyokot. Tapi, dina minyak nabati anu tangtosna moal panacea a. Lamun ngagantelkeun pentingna hébat ka, diet sehat saimbang jeung sia pilari suplement cageur, anjeun duanana linseed na linseed minyak bisa dianjurkeun. Ku kituna, suplement diet Anjeun sareng saimbang tinggi serat sarta zat pencernaan, sarta campuran saimbang vitamin jeung mineral.

A rujukan tina studi:

Avelino, Ana Paula A.; Oliveira, Gláucia MM; Ferreira, Celia CD; Luiz, Ronir Sunda.; Pink, Glorimar (2015): pangaruh aditif of supplementation minyak linseed dina propil lipid sawawa heubeul. Di: interventions klinis di sepuh 10, 1679-1685 p. Doi: 10.2147 / CIA.S75538.

Han, Hao; Qiu, Fubin; Zhao Haifeng; Tang Haiying; Li Xiuhua; Shi Dongxing (2017): dietary Flaxseed Minyak nyegah Western Tipe Diet-ngainduksi lemak Kasakit Ati nonalcoholic di apolipoprotein E beurit knockout. Di: ubar oksidatif sarta sélulér umur panjang 2017, 3256241 p. Doi: 10.1155 / 2017 / 3256241.

Hashempur, Mohammad Hashem; Homayouni, Kaynoosh; Ashraf, Alireza; Salehi, Alireza; Taghizadeh, Mohsen; Heydari, Mojtaba (2014): Pangaruh Linum usitatissimum L. (linseed) minyak on hampang tur sedeng sindrom torowongan carpal. A randomized, ganda-buta, sidang klinis placebo-dikawasa. Di: Daru: jurnal ngeunaan Fakultas Farmasi, Teheran Universitas Élmu Médis 22, 43 p. DOI: 10.1186/2008-2231-22-43.

Goyal, Ankit; Sharma, Vivek; Upadhyay, Neelam; Gill, Sandeep; Sihag, Manvesh (2014): flax jeung minyak flaxseed. Hiji ubar kuna & dahareun hanca modern. Di: Journal of elmu dahareun jeung téhnologi 51 (9), p 1633-1653. DOI: 10.1007/s13197-013-1247-9.

Yang, Wei; Fu, Juan; Yu Miao; Huang, Qingde; Di Wang; Xu, Jiqu et al. (2012): Balukar tina minyak flaxseed on Sistim antioxidative na deformasi mémbran of éritrosit getih periferal manusa di tingkat glukosa luhur. Di: Lipid di Kaséhatan sarta Panyakit 11, 88 p. DOI: 10.1186/1476-511X-11-88.

rating: 5.0/ 5. Ti 1 sora.
Mangga antosan ...