Naha teu ka meuli patut kopi organik?

0
616
kopi-muludan

minum Jerman countless sapopoe aya sababaraha kueh kopi: The inuman panas nyaéta salah sahiji rasa unik na tina inuman nu pang populerna. Mana kacang kopi asalna tina, tapi nanya ka diri ieu sahenteuna - eta bisa ku meuli kopi organik panjang jadi effected sakumaha mindeng dianggap.

Naha kedah adil organik Kopi mésér?

Alesan dina ni'mat kopi keur meuli adil-Bio, nu duanana beragam sarta sababaraha. Mana meureun speaks keur paling pembeli keur kopi nu, nyaéta kasang tukang produksi atawa budidaya: The budidaya kopi organik anu dibayar ka dagang adil kaayaan mungkin tur hadé kerja keur pagawe. produksi sahingga kudu morally defensible sabisa na nyaeta disain adil jeung sosial ti kopi konvensional.

kacang kopi jeung beureumOgé euweuh perhatian anu dibayar ka, penanaman sustainable ramah lingkungan wungkul di jualan na dagang, tapi geus aya budidaya kacang kopi. Ku kituna, kacang anu kirang kapangaruhan ku polutan, nu ngajadikeun kopi moal ukur healthier, tapi ogé ngaronjatkeun rasa. kopi organik ieu nyaéta henteu dipelak dina disebut monoculture, dimana gizi ka taneuh pikeun dihapus pikeun kaderisasi tanpa waktu jeung kauntungan paling Bawa murni ékonomi - budidaya kopi organik ieu lolobana dipigawé dina disebut perkebunan dicampur, dimana kacang de kopi, contona, sajaba alpukat atawa cau tutuwuhan anu dipelak. Jadi loba pupuk kirang na oge péstisida considerably kirang intensif anu diperlukeun. Di pagawe panén anu padamelan tinimbang mesin badag anu panén kacang ku leungeun.

Rasa jeung harga béda ti kopi biasa

Antara kopi biasa na kopi organik, aya loba Bedana - paling keuna acara up dina rasa jeung harga. Utamana bedah gagasan loba pembeli poténsi malu jauh ti lantaran mawa produk organik falsely sering kalawan harga inflated dina kombinasi. Di dieu, ongkos filter kopi dipikawanoh merek kopi anu teu organically dipelak jeung adil traded ngeunaan 15 eur pér kilogram. Kopi organik asalna kaluar mun ngeunaan 18 eur pér kilogram. jadi beda harga teu jadi gede pisan sakumaha anu mindeng dianggap - tapi harga individu anu tangtu gumantung brand, kuantitas sarta ngetik A ngabandingkeun nyaeta worthwhile, kusabab kopi organik nyaéta impressive teu ukur ku kaunggulan moral di tumuwuh sarta jual, tapi ogé rasa. alatan éta pertanian émisi low aya kacang kopi ti sumber sustainable paling aromatik sarta pinuh ku rasa nyata.

Kumaha anjeun tiasa ngabejaan organik Kopi?

kopi organik anu ditawarkeun ayeuna salian produk konvensional dina sababaraha discounters. Anjeun bisa ningali ka anjing laut organik: Jadi mangrupa kopi, nu dicirikeun contona jeung labél organik Éropa, kaasup tanpa rékayasa genetik na tanpa pamakéan péstisida kimia geus dipelak. Segel organik héksagonal bisa assured yén sahenteuna 95% tina kopi nu ngandung subjek EC Eco-Peraturan na anu organically dipelak. Lamun kopi jeung segel dagang adil di jaminan yén patani kopi ménta upah anu adil jeung adil.

bubuk kopi Kacangkacindekan

kopi organik ngarupakeun patut eta - teu ukur ngaliwatan pertanian adil, organik, tapi ogé ku rasa cleaner. Dibandingkeun kopi tradisional, rasio harga-pagelaran téh nyata hadé - ogé anjeun simpen jadi salaku pembeli teu ukur lingkungan sarta ngarojong kondisi kerja hadé pagawé sarta tani, tapi ogé kualitas luhur kopi tanpa polutan bisa ngarasakeun.

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...