Peer-to-peer lending

0
993

Naon téh lending peer-to-peer?

a Peer-to-peer lending mangrupakeun injeuman dibales ku individu swasta mun individu swasta sejen. A peer nyaéta jalma anu geus assimilated na milik grup sarua salaku jalma sejen. Kontras, aya celah hirarki leuwih luhur diantara hiji individu jeung bank.

jenis ieu duit Leihens ieu kawanoh ogé salaku jalma-to-jalma lending - a singketan umum nyaéta P2P. Lamun nginjeum tina adi anjeun atawa duit sobat anjeun téh injeuman saperti.

Sanajan kitu, lenders na borrowers teu boga uninga unggal lianna. Contona, aya nu platform Internet anu nyapih antara individu anu keur pilari pinjaman atawa bakal ngahampura.

Alesan pikeun lending peer-to-peer

A lending peer-to-peer tiasa gaduh duanana kaunggulan jeung kalemahan dibandingkeun model kiridit lianna.

kauntungan

Lamun nyandak kaluar injeuman dina bank, béa tambahan sapertos waragad ngolah bisa hudang. Sajaba ti éta, paling bank ngosongkeun pausahaan nu dianggo ékonomis jeung hayang nyieun untung téh.

Dina lending peer-to-peer gain ieu asalna (lamun ongkos dipikaresep anu sapuk) langsung kauntungan jalma sejen. Lamun baé sarua pikeun investasi duit anjeun dina bank, Anjeun bakal meunang deui dina sababaraha kasus hiji laju dipikaresep leuwih handap kecap injeuman pribadi pikeun jalma sejen.

Sababaraha borrowers ogé miharep pikeun pamahaman manusa ti lender nu - contona lamun repayment kasebut ditunda atawa mah can écés lamun duit injeuman bisa repaid persis.

kalemahan

Sanajan kitu, kahayang pikeun pamahaman jeung masalah poténsi nelepon pikeun pangmayaran buka téh disadvantage potensi lender nu. Lamun nginjeumkeun duit baé sarta istilah repayment tetep geus sapuk, anjeun tiasa meunang balik duit sanggeus waktu ieu. A bank boga hiji prosedur ngadegkeun tur biasana jalan kalawan attorneys anu rutin ngurus kasus kawas. Salaku hiji individu ieu hartina usaha gede pikeun anjeun.

Sanajan kitu, panarima tina hiji peer-to-peer kalemahan injeuman anu mungkin. Loba borrowers téh isin ngabogaan nyandak kaluar injeuman. Di lingkungan pribadi eta bisa némbongkeun up saimbangna jeung hutang bisa galur friendships na hubungan. Mun anjeun lender, Anjeun mungkin kudu inhibitions cageur duit alatan pengkuh.

A bahaya pikeun peer-to-peer injeuman oge platform dubious on Internet. ngabedakeun nawaran reputable na dubious mindeng presents tangtangan pikeun borrowers inexperienced.

Kulawarga jeung Friends

Ogé di Jerman, anu Inggris transliterasi "kulawarga na Friends" mindeng dipaké mun anjeun nginjeum baé nu anjeun terang pribadi, duit atawa nampa duit ti eta. Duit lending di babaturan sareng kulawarga anu mindeng dikawasa pisan informal. Dina loba kasus aya ngan hiji perjangjian verbal, tapi ogé komitmen.

Taya interest bakal sering disusun pikeun gajian ti baraya atawa babaturan, lamun eta wungkul anu jumlahna leuwih leutik. The lenders teu salawasna neruskeun hiji motif kauntungan, tapi hoyong mantuan babaturan atawa anggota kulawarga kaluar tina kaayaan hésé. Sanajan kitu, minat wajib teu digubris, utamana dina nilai nominal luhur.

pasaran online pikeun lending peer-to-peer

Dina Internét, sagala platform on nu lenders poténsi sarta bisa kapanggih pikeun lending peer-to-peer borrowers aya. A peminjam kukituna bisa mibanda hiji atawa leuwih lenders sakaligus.

Dina bagian, gajian on platform ieu bakal dileler dina lelang. Di dieu, boh peminjam ieu ngalamar hiji lender poténsi atawa sabalikna. bentuk dicampur oge mungkin.

marketplaces online pikeun gajian peer-to-peer Tujuan mawa babarengan urang anu gaduh pamendak nu sarupa ngeunaan watesan injeuman. Alesan keur injeuman teh bisa maénkeun peran pikeun lender nu. aya hiji conto microcredit mun usaha leutik atawa inisiatif.

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...