pulisi

0
1392
Pulisi mobil on roadside nu

paeh pulisi sobat anjeun sarta nulungan, pulisi mindeng disebut. Tapi tugas naon sabenerna pulisi na kumaha ieu dinya diayakeun?

Polda Nasional

Aya dasarna pulisi kitu di Jerman moal. Di dieu formulir kami pamarentahan janten noticeable ka pulisi, sangkan ngabédakeun husus antara Pulisi Nasional jeung Pulisi Féderal. pulisi téh dina taneuh di komunitas jeung kota, nu ngarupakeun Pulisi Nasional. mung nagara féderal nu jawab instalasi maranéhanana, pikeun organisasi maranéhanana, latihan jeung bayar. Éta ogé mutuskeun naon gelar aranjeunna nyetél pulisi. Yén ieu téh jadi, geus pasti mindeng kadenge di kampanye pamilihan pulitik, numana Jumlah PHK jeung hires anyar nyaeta rutin topik. Polisi nasional nu jawab kaamanan pulisi. Eta kabagi dina hal ieu gumantung kana kaayaan dina rupa-rupa wewengkon. Ieu ngawengku, contona, hasil panalungtikan kriminal kasus kejahatan serius kayaning pembunuhan, perampokan, oge aktif di pameuleuman imah. pulisi téh dina situs na biasana teh titik mimiti kontak pikeun wargana. Polisi lalulintas anu aub dina kacilakaan lalulintas sarta atikan kaamanan jalan. Lajeng aya wewengkon husus saperti patroli raya, anu yurisdiksi diwatesan solely ka jalan raya. polisi kaayaan dipingpin ku Pulisi Nasional. Polisi kaayaan ditulungan ladenan pulisi dina situs, tapi oge tina kajahatan atawa sabagean kejahatan serius, kaasup ngalawan politikus jawab. Deui, aya deui babagian kayaning perlindungan nagara. Sajaba ti éta, pulisi kaayaan aya dina muatan dina widang panyalindungan pribadi. Ku kituna, panyalindungan anu mentri kaayaan jeung Perdana Mentri ragrag dina ngirimkeun sahiji pulisi nagara. Keur latihan, parabot jeung operasi badag skala, nagara ngajaga fasilitas jeung unit.

Perda légal di Polda Nasional

Salaku bisa ningali tina daptar ieu, nyaeta kakuatan pulisi kalayan loba tugas. Dimana anjeun salawasna lalajo dieu antara nagara, aya béda badag. Pikeun ngagambarkeun ieu conto di Berlin aya polisi obyék. Dina kantor "perlindungan hak milik Tengah" tina pulisi, éta ukur kalayan panangtayungan harta di nagara, tapi oge féderal ogé objék umumna ngabahyakeun. Ieu mungkin ngan jadi di Berlin, contona, pesen ti nagara sejen. Bedana ieu manifest sorangan henteu ngan dina organisasi tapi ogé contona dina alat-alat nu. Pengawasan ti Polda Nasional ngabalukarkeun menteri interior nagara urang propinsi a. The geus disebutkeun otonom dina pangajaran, dina organisasi jeung éraan nu geus diatur dina nagara féderal di hukum sorangan pulisi kaayaan jeung peraturan.

Ieu polisi féderal

Salaku input disebutkeun hiji bedana antara kaayaan jeung pulisi féderal. Polda Federal boga di ngabandingkeun jeung pulisi kaayaan widang pisan kawates aktivitas. Polda Federal oge jawab perlindungan sarta penegak di bandara, stasion karéta api, kitu ogé pikeun sipat milik pamaréntah féderal. Tangtu, polisi féderal ogé ngarojong Polda Nasional on penegak hukum, contona ku examining métode atawa téhnik nu teu ieu aya. Ogé, pulisi féderal aub dina kajahatan Transnasional, ieu tangtu ngajadikeun di wates nagara féderal dina Jerman teu eureun. Salian wewengkon kasebut masih milik wewengkon tanggung jawab Pulisi Féderal tina hansip Border migawé bareng kalayan adat, tapi ogé perlindungan pribadi pikeun anggota pamaréntah féderal. organisasi, jumlah pasukan pulisi, alat-alat nu béda ti nagara bagian féderal jeung diatur ku undang jeung peraturan na sorangan. Pengawasan ti Polda Federal miheulaan menteri interior féderal.

bentuk husus tina pulisi di Jerman

Dua bentuk pulisi kaayaan sarta féderal, aya bentuk husus. Ieu bentuk husus kaasup pulisi volunteer jeung pulisi kota. Dina sababaraha nagara aya atanapi éta aya, pulisi sukarela. Exemplary nyaeta dieu Baden-Wuerttemberg mun nelepon, sanajan jasa pulisi volunteer geus ayeuna geus dileungitkeun di dieu. Ieu keur warga anu keur husus dipaké salaku policemen. Aranjeunna boga konfigurasi stepped, mangrupakeun pakarang jeung kudu ngarojong gaya pulisi biasa di layanan pulisi jeung nulungan. formulir sejen teh pulisi kota. jadi anu ngajalankeun atawa malah ku Frankfurt mana, bakal pasti kantos patroli mobil kalayan Blaulich jeung prasasti "pulisi kota" noticed. Naon loba warga ulah malah teu terang unggal munisipalitas di Jerman adopts ordinances pulisi jeung katetepan. Naon extent sok gumantung kana kaayaan nu un kontrol lokal. loop kontrol has di dieu salaku kavling parkir na bans parkir. kotamadya mangrupakeun solely jawab patuh peraturan pulisi ieu jeung katetepan. Contona, polisi kota di Frankfurt tanggung jawab ka observance tina aturan pulisi jeung katetepan, tapi bakal nambahan rasa aman di kota kaasup ngaliwatan ayana stripes. Komo bentuk husus tina pulisi aya di Jerman, nyaéta dina Bundestag. Ku kituna, Bundestag Jerman boga pulisi sorangan. Jawab éta pikeun panangtayungan anggota jeung staf, tapi ogé pikeun sémah sarta datang ogé pikeun penegak hukum. Dunungan ka pulisi ku Bundestag, présidén Bundestag.

euweuh sora acan.
Mangga antosan ...